Davids en ook Bogarde overwegen trainer te worden

Of hij nog doorgaat volgend seizoen of dat hij stopt als voetballer, beslist hij pas na de playoffs. Bij Ajax lijkt hij echter in ieder geval te vertrekken. Aan de vooravond van zijn vertrek had Edgar Davids een zeldzaam interview met Voetbal International van maar liefst acht pagina’s lang. De middenvelder laat daarin onder ander weten dat hij nadenkt over een rol als trainer in de toekomst.

Ook Winston Bogarde laat weten dat hij de trainersjas wil aantrekken. Als speler haalde Bogarde het meeste uit zijn loopbaan door miljoenen te verdienen door juist niet te spelen. Jarenlang streek hij, na zijn Ajax-periode, miljoenen op door op de tribune te zitten bij vooral Barcelona en Chelsea. In een exclusief interview met VI zegt Bogarde: ,,Ik heb dit seizoen stage gelopen bij Said Ouaali, de trainer van de A1-junioren van FC Volendam. Daarnaast heb ik demonstratietrainingen gegeven bij de jeugd van VVV en de A-selectie van RKC Waalwijk. Het beviel me allemaal zó goed, dat het steeds meer begon te kriebelen. Ik had het nooit van mezelf gedacht, maar nu wil ik verder met het trainersschap.” Bogarde denkt dat hij jonge spelers wel wat mentaliteit kan bijbrengen.

Related posts