Ajax complimenteert eigen aanhang en betaald busvervoer naar Groningen

FC Groningen – Ajax kon zondag geen doorgang vinden, omdat de fanatieke FC Groningen-aanhang voor brand had gezorgd. Henri van der Aat, de tijdelijke algemeen directeur van Ajax, is vol lof over het gedrag van de Ajax-aanhang. ,,Wij kregen voor de wedstrijd al berichten door dat ze met een enorme omweg naar Groningen hebben moeten rijden. Ze reden op een gegeven moment zelfs in Veendam. Mede daardoor hebben ze er ruim drie uur over gedaan. Vervolgens blijkt dat de wedstrijd niet door gaat en kunnen ze weer weg. Het ontruimen van het Ajax-vak is prima verlopen, daar wil ik ze een groot compliment voor maken. Elke club heeft een kern met supporters die af en toe voor problemen zorgt, ook Ajax. Dat is alom bekend. Maar ik ben er trots op hoe onze meegereisde supporters zich gisteren gedragen hebben. Het gaat om een groep van bijna duizend man, ik hoop oprecht dat zij er woensdag weer bij kunnen en willen zijn”, aldus Van der Aat op Ajax.nl

Op de vraag of de Ajax-fans nu opnieuw een kaartje moeten kopen voor het vervoer naar Groningen is Van der Aat stellig: ,,Nee, mede om de reden die ik net noem hebben we vanochtend met de directie besloten dat zij niet nog een keer de kosten van het busvervoer voor hun rekening krijgen. Daarnaast blijft hun toegangskaartje geldig. De supporters die woensdag niet mee kunnen, krijgen geld terug, maar nogmaals; ik hoop dat ze er allemaal weer zijn want we kunnen de steun erg goed gebruiken. Later vandaag zal op onze website meer uitgewerkte informatie beschikbaar komen.”

Geen verzoek
Volgens Van der Aat klopt het niet dat Ajax bij de KNVB heeft geprobeerd er een 0-3-overwinning uit te slepen, omdat de schuld van het niet doorgaan van de wedstrijd bij FC Groningen ligt. ,,Dat is onzin. Wij hebben tussen half drie en kwart voor drie wel wat telefonisch overleg gehad met diverse mensen en gevraagd wat de regels voorschrijven. Dat is iets anders dan een verzoek neerleggen om die wedstrijd met 0-3 te winnen, want op dat moment wilden we nog gewoon voetballen.”

http://www.ajax.nl/web/show/id=154417/contentid=66192

Related posts