Vertrek bij Ajax doet Van Duin pijn

Doelman Marco van Duin krijgt van Ajax geen nieuw contract aangeboden. Op de website Highlow.nl praat Van Duin over zijn aanstaande vertrek. De sluitpost kon de concurrentiestrijd met Maarten Stekelenburg, Dennis Gentenaar en Kenneth Vermeer niet aan en kwam daardoor niet verder dan Jong Ajax.

De laatste weken maakt Van Duin een uitstekende indruk in het beloftenelftal. De keeper maakte zelfs deel uit van de A-selectie tijdens de competitieduels tegen PSV en FC Twente. “Als het eerste een keeper nodig heeft, dan halen ze die gewoon bij de beloften vandaan”, weet Van Duin. “Dan is het jammer dat je wegmoet. Ik wist het al een paar weken dat ik wegging. Ik had er al een beetje rekening mee gehouden, omdat Kenneth Vermeer ook nog onder contract staat.”

Dat hij Ajax na elf jaar zal verlaten doet de jongeling ‘een beetje pijn’. “Pijn? Ik vind het vooral jammer en natuurlijk doet het een beetje pijn. Je weet dat het moment gaat komen als je niet bij de selectie komt. Het is ook goed om eens ergens anders te kijken, maar na elf jaar doet het wel een beetje pijn.”

Van Duin weet nog niet waar hij volgend seizoen onder contract staat. “Elf jaar Ajax moet de clubs toch wel aanspreken, maar ik heb nog geen idee wat ik ga doen. Dat zal de toekomst moeten uitwijzen. In principe kan ik bij elke club spelen in het betaalde voetbal. Kijk, ik ben natuurlijk wel een Ajax-supporter, maar het gaat ook om mijn carrière. Als ik daarvoor naar Feyenoord moet, dan ga ik gewoon. Het steekt de supporters misschien wel, maar ik blijf altijd Ajax-supporter, maar dan speel ik wel voor Feyenoord.”

Related posts