Ajax verlengt contract met Adidas ter waarde van 70 miljoen

Ajax en adidas hebben overeenstemming bereikt over de verlenging en een substantiële verbetering van het sponsorcontract. De nieuwe overeenkomst kent een looptijd van tien jaar en gaat in op de einddatum van het huidige contract, 1 juli 2009. Het contract levert Ajax over een periode van tien jaar circa 70 miljoen euro op. Dit bedrag is opgebouwd uit diverse elementen, zoals een vast jaarbedrag en een bijdrage ter ondersteuning van Ajax’ internationale activiteiten. Daarnaast is sprake van een bonusschema dat recht geeft op extra betalingen afhankelijk van geleverde sportieve prestaties.

Ajax en adidas zijn al sinds het seizoen 2000-2001 aan elkaar verbonden. Onder andere de plannen voor de verdere ontwikkeling van de Ajax-jeugdopleiding en de internationale initiatieven die Ajax onderneemt in Azië en Zuid-Afrika hebben een rol gespeeld bij de totstandkoming van de vernieuwde samenwerking.

De clubleiding van Ajax zegt over de verlenging het volgende: ,,Wij zijn natuurlijk bijzonder verheugd met het vertrouwen dat adidas heeft gegeven in de toekomst van Ajax. Zowel de termijn als het sponsorbedrag past geheel in onze visie en plannen.”

Managing Director Gil Steyaert van adidas Area North voegt daar aan toe: ,,Wij zijn er trots op dat wij onze bestaande en goede relatie met Ajax kunnen voortzetten. Wij hebben veel vertrouwen in de toekomst van de club en zijn zeer enthousiast over de nationale en internationale ontwikkelingsplannen die de club heeft.”

Related posts