Scheidsrechters (hansworsten) krijgen er flink van langs in de media

De scheidsrechters maakten er afgelopen weekend weer eens een potje van. Jol zag een zuivere handsbal van Boukhari over het hoofd en keurde een glaszuivere goal van Feyenoord af wegens hinderen van de doelman terwijl dit duidelijk niet het geval bleek. Van Hulten naaide Ajax door bij een 1-1 stand geen penalty te geven aan Suarez terwijl het toch overduidelijk er een was (zie foto hieronder). En dan was er ook maar weer eens een Belg; Peter Vervecken, die bij VVV-NEC een goal van NEC goedkeurde die zowel vanwege hands als buitenspel afgekeurd had moeten worden.

‘Hansworsten zijn het’, zo had Johan Derksen geen goed woord over voor de fuitisten. ‘Het ergste is nog dat ze na afloop niet het lef hebben hun blunders openlijk toe te geven. Jol deed dat dan wel over de handsbal van Boukhari maar hangt vervolgens een onsamenhangend verhaal ophangt over de goal van Buis. Van Hulten heeft zelfs niet het lef achteraf toe te geven dat het een penalty is. Dan heeft hij er geen kijk op en geen verstand van’, aldus Derksen. Derksen kreeg bijval van oud-scheidsrechter Mario van der Ende: “Dit is toch voor iedereen duidelijk dat het een 100% strafschop is. Als je duidelijk achteraf ziet dat het een penalty is moet je een kerel zijn en het toegeven. Het verleden van Suarez mag natuurlijk in je beslissing nooit meespelen’

Onder de graszoden
Ook de Twente-doelman Sander Boschker zelf gaf tegenover persbureau Novum toe dat het een zuivere strafschop was. “We mochten blij zijn dat we geen penalty tegen kregen, want ik stop hem zowat onder de graszoden. Ik ben blij dat scheidsrechters zo over hem denken, want dat heeft ons nu geholpen.”

Hansworsten
Daarnaast kwam in de uitzending van VoetbalInside ook de inbreng van de Belgische scheidsrechters te sprake: ‘Die Belgen krijgen nu ook Nederlandse scheidsrechters en die zijn zo erbarmelijk slecht dus die sturen nu ook dit soort hansworsten naar Nederland’, aldus de ongezouten mening van Derksen.

Ook Van der Ende zet zijn vraagtekens bij het uitwisselingsproject van scheidsrechters tussen Nederland en België. ‘Ik vind het absoluut geen toegevoegde waarde. Als je het hele jaar bekijkt dan zie je bij o.a. Roda-Ajax en AZ-Feyenoord en nog een aantal wedstrijden dat ze absoluut geen toegevoegde waarde hebben.


Als dit geen penalty is!

Related posts