‘Heitinga vertrekt waarschijnlijk, grotere kans dat Huntelaar blijft’

Johnny Heitinga is hoogstwaarschijnlijk aan zijn laatste seizoen bij Ajax bezig. Dat zei John Jaakke donderdagavond aan Ajaxonline.org. “Ga er maar van uit dat Johnny volgend seizoen niet meer hier speelt”, sprak de voorzitter van Ajax na afloop van de thema-avond van de AFCA Supportersclub. “Nee, ik denk dat zoiets heel moeilijk is tegen te houden. Dat lukt ook niet met salarisverhogingen. Het gaat namelijk vooral om de sportieve uitdaging die men zoekt.”

Volgens Jaakke is het waarschijnlijke vertrek van Heitinga de reden dat Samuel Kuffour is aangetrokken. “We hebben met die aankoop alvast ingehaakt op het feit dat Johnny waarschijnlijk weggaat”, zei de preses tegen Ajaxonline.org. “Sammy is dus niet puur voor de bank gehaald. Nee, het klopt niet dat hij heel veel verdient bij ons.” Eerder op de avond gaf zowel Menno Pot als Peter R. de Vries aan de aankoop van Kuffour onbegrijpelijk te vinden. De Vries zei hierbij ook dat de Ghanees waarschijnlijk een vorstelijk salaris opstrijkt bij Ajax.

Onmogelijk topspelers te behouden
Jaakke gaf verder aan dat Ajax eerder heeft ondervonden dat het vrijwel onmogelijk is om topspelers voor Ajax te behouden. “Kijk naar Wesley Sneijder. Wij deden hem voor Ajax-begrippen een fantastische aanbieding. Hij hoefde alleen maar te zeggen dat hij nog een jaar bij ons zou blijven, maar hij liet weten dat hij heel graag naar Madrid wilde. Het was voor hem een droom om in dat Bernabéu Stadion te spelen.”

Ook Heitinga wordt in verband gebracht met een vertrek naar Spanje, waar Atlético Madrid hem zou willen inlijven. Over de toekomst van Klaas-Jan Huntelaar was Jaakke hoopvoller gestemd. “Ik denk dat Klaas-Jan blijft, ik heb nog geen signalen opgevangen dat hij weggaat”, aldus de jurist. “Al weet je het natuurlijk nooit. Ik was vorige week bij Inter. Die voorzitter daar, Massimo Moratti, is schatrijk. Als hij hier morgen voor de deur staat met een zak vol geld, dan wordt het een heel ander verhaal, geloof me.”

Related posts