Jakkes ‘Nee, ik ben niet onder druk gezet’

John Jaakke is niet onder druk gezet door de ledenraad om af te treden. Dat zei de voorzitter woensdagochtend in het Radio 1 Journaal. “Nee, ik ben niet onder druk gezet”, liet hij in een reactie weten. “Ik had me al voorgenomen om met dit voorstel te komen. De scheidend voorzitter vond het geen moeilijke beslissing. “Het valt allemaal logisch op zijn plaats. In een nieuwe structuur met nieuwe mensen moet je de ruimte nemen”

“Het is een goede keuze voor de club”, besloot Jaakke, die zijn ontslag ook niet ziet als een nederlaag. “Ik ben nu vijf jaar voorzitter geweest en dat waren goede jaren.”

Jaakke legt uiterlijk aan het einde van het seizoen zijn functie neer, met zijn medebestuursleden Hennie Henrichs (technische zaken) en Joop Saan (financiële zaken). Op het nieuwe bestuursmodel is sterk aangedrongen door de commissie-Coronel, die het technisch beleid van Ajax in de laatste jaren sterk bekritiseerde.

De ledenraad van Ajax heeft geen zeggenschap over de directie van Ajax. De toekomst van de veelbekritiseerde Maarten Fontein (algemeen directeur) en Martin van Geel (technisch directeur) werd dinsdagavond tijdens de vergadering niet besproken. “Daar gaan wij niet over”, zei Cor van Eijden, de voorzitter van de ledenraad. “Wij kunnen wel bestuursleden wegsturen, maar geen directeuren. Dat is niet onze taak.’

Volgens Van Eijden heeft de ledenraad bewust gekozen voor een vertrek op termijn van de drie zittende bestuursleden Jaakke, Henrichs en Saan. “Daarmee is de continuïteit op bestuurlijk gebied gewaarborgd. Tot het einde van het seizoen hebben we nu rustig de tijd om nieuwe bestuursleden te zoeken. Dat is een goede zaak.”

Related posts