‘Ledenraad vraagt Jaakke op te stappen, Naam Hiddink valt opnieuw’

De ledenraad zal dinsdag aan Ajax-voorzitter John Jaakke vragen of hij zijn positie ter beschikking wil stellen. Dat wist Johan Derksen maandag te melden in het tv-programma Pauw en Witteman. Volgens Derksen is de kans zeer klein dat Jaakke aan het verzoek zal voldoen, omdat hij te allen tijde wil overleven bij Ajax. De ledenraad kan de voorzitter te allen tijde zelf wegsturen.

Maandagavond wist De Telegraaf al te melden dat enkele leden van de ledenraad hebben laten doorschemeren dat Jaakke zal worden verzocht uit eigen beweging op te stappen (zie bericht). Geeft Jaakke daar geen gehoor aan, dan volgt er waarschijnlijk een motie van wantrouwen.

Twijfels
Wij hebben onze twijfels of de ledenraad inderdaad zo daadkrachtig zal handelen. In een eerder stadium werd ook al gedacht dat de ledenraad Jaakke weg zou sturen maar toen kwamen beide partijen met het idee van de commissie aanzetten waardoor Jaakke, zij het voorlopig, weer buiten schot was.

Hiddink
Derksen wist ook nog te melden dat Guus Hiddink toch wel zeker nadrukkelijk in beeld is voor de rol van technisch directeur, omdat hij graag terug zou willen keren naar Nederland. In Amsterdam zou de huidige bondscoach van Rusland zich prima thuisvoelen. Die uitspraak is opmerkelijk omdat bHiddink zelf onlangs aangaf het prima naar zijn zin te hebben als bodscoach van Rusland en zijn contract waarschijnlijk gaat verlengen.

Cruijff
De kans dat Johan Cruijff een verantwoordelijke rol krijgt bij Ajax is volgens de hoofdredacteur van Voetbal International minimaal. Frits Barend meldde in het AT5-programma FC Godenzonen eveneens dat Cruijff waarschijnlijk niet terugkeert in een officiële functie. Volgens Derksen zou men binnen Ajax bang zijn voor Cruijff. Mocht het erelid het voor het zeggen krijgen, dan zou dat het einde betekenen van veel Ajax-bestuurders. Cruijff zelf opperde hetzelfde al in zijn laatste column.

Related posts