De Boer nuanceert uitlatingen over oranje

Frank de Boer wekte dinsdag nog de indruk een avontuur bij het Nederlands elftal aan zich voorbij te willen laten gaan, maar heeft nu zijn positie verduidelijkt. De 112-voudig international zegt nu zijn baan als jeugdtrainer van Ajax te willen combineren met het assistent-bondscoachschap van Oranje, mits de KNVB met een redelijk voorstel komt.

“Aan het werken met de A-jeugd wil ik op zijn minst twee seizoenen al mijn aandacht geven”, legt De Boer in het Algemeen Dagblad uit. “Maar ik sluit niet uit dat ik bij het Nederlands elftal ga werken. Mijn prioriteit ligt bij de A1 en mijn gezin. Dus als ik volop moet meedraaien in de voorbereiding, scouting en training van het Nederlands elftal, dan houdt het voor mij op.”

Vanaf komend seizoen neemt De Boer de A1 over van Sonny Silooy, wiens contract niet werd verlengd. Momenteel traint de voormalige captain van het Nederlands elftal de D1 van de Amsterdamse club. “Als ik me mag beperken tot de dagen rond een interland, dan kan het wél. Mocht de KNVB met zo’n voorstel komen, dan gaan we er zéker over praten.”

Related posts