Jaakke: ‘Liever uitbreiding dan een nieuw stadion’

Voorzitter John Jaakke heeft de coorkeur voor uitbreiding van de Amsterdam Arena boven een nieuw stadion, zo laat hij weten in Ajax Life. De Amsterdamse sportwethouder Carolien Gehrels meldde begin januari dat er plannen zijn voor een nieuw voetbalstadion in Amsterdam met een capaciteit van 80.000 tot 90.000 zitplaatsen (zie eerdere berichten hieronder).

Onlangs besprak Jaakke de stadionplannen met wethouder Gehrels en burgemeester Cohen. ‘Ik heb naar voren gebracht dat wij liever hebben dat de Arena wordt aangepakt dan dat we naar een nieuw stadion moeten verhuizen. Als er dan toch een nieuw stadion zou komen, dan zou dat in ieder geval in Amsterdam moeten staan. De A van AFC Ajax staat voor Amsterdam, en niet voor Almere, Abcoude, Aalsmeer of Amstelveen.’

Zie eerdere berichten:
>: Gesprek Ajax met gemeente: Derde ring op Arena serieuze optie
>: Arena gaat zelf ook door: al in 2010 twee extra ringen?
>: Geen nieuw stadion in IJmeer maar andere lokatie of uitbreiding ArenA
>: ‘Ajax moet vaste bespeler worden van nieuwe stadion’ Volgende week gesprek
>: Gemeente Amsterdam wil nieuw stadion met 90.000 plaatsen laten bouwen

Related posts