Ajax zit vooral defensief krap: Nu weer blessure Colin

Ajax kan woensdagavond in de bekerwedstrijd tegen NAC Breda weer beschikken over George Ogararu. De Roemeen keert terug van een schorsing. Jurgen Colin hield aan het treffen met AZ een pijnlijke kniepees over. De rechtsback was zondag na rust de vervanger van Siem de Jong. De blessure van Colin is een tegenvaller in de voorbereiding op de uitwedstrijd. Adrie Koster keek dinsdagmiddag alvast vooruit.

,,Jurgen ondervindt zoveel last van de kniepees, dat hij twee dagen niet heeft kunnen trainen’’, aldus Koster tijdens zijn vooruitblik op NAC – Ajax. Het duel in de achtste finales van het KNVB Bekertoernooi wordt vanaf 20.45 uur gespeeld in Breda. Ajax bereikte de achtste finales na zeges op Kozakken Boys (1-2) en sc Heerenveen (3-1).

Naast Colin kan Koster evenmin een beroep doen op zijn geblesseerde verdedigers Thomas Vermaelen en Gregory van der Wiel. In de ziekenboeg verblijven verder Laurent Delorge, Jan-Arie van der Heijden en Vurnon Anita. Van alle afwezigen zijn de centrale verdedigers Vermaelen en Van der Wiel het dichtst bij een rentree. Vermaelen hervatte dinsdag de groepstraining. Van der Wiel trainde nog apart. ,,Wat ik van Vermaelen heb gezien, zag er goed uit. Ook al lag de intensiteit van de training vandaag, de dag voor de wedstrijd, iets lager. Maar de realiteit is dat we verdedigend niet veel kunnen hebben’’, doelde Koster op de beperkte keuzes die hij in defensief opzicht kan maken. De terugkeer van Ogararu is ook in dat licht bezien een welkome.

Spreekwoordelijke eer
De Ajacieden bewaren weinig goede herinneringen aan hun laatste ontmoeting met NAC. Op 2 december verlieten de Bredanaars de ArenA met een 1-3-overwinning. Jan Vertonghen hielp de gasten in het competitieduel met een ongelukkig eigen doelpunt in het zadel. Na treffers van Matthew Amoah en Ahmed Ammi, redde Klaas Jan Huntelaar op de valreep de spreekwoordelijke eer. Koster: ,,Iedereen heeft die thuiswedstrijd, en alles wat daarin mis ging, nog wel op het netvlies staan.’’

Vergeleken met de laatste confrontatie verwacht de trainer weinig veranderingen in het elftal van NAC. Alleen Amoah is geblesseerd. ,,Rogier Molhoek heeft twintig minuten gespeeld tegen VVV. Ik verwacht hem in de basis. Verder zal NAC in grote lijnen hetzelfde elftal opstellen als eerder in Amsterdam.’’

Bron: Ajax.nl

Related posts