Samuel Scheimann: ‘Stage bij Ajax is een geweldige kans’

Samuel Scheimann kan het nu nog niet geloven. De twintigjarige verdediger van Kozakken Boys, die in de jeugd van Feyenoord en NAC speelde, begint eind deze maand aan een stage bij Ajax in de hoop een contract in de wacht te slepen. “Geweldig dat ik die kans krijg”, laat de linkspoot optekenen. “Ik kreeg het nieuws van de voorzitter van Kozakken Boys te horen”, vertelt de de student rechten in het Algemeen Dagblad. “Iedereen bij de club gunt het me ook, ik heb heel wat felicitaties in ontvangst mogen nemen. Ik heb alleen een brief thuis gekregen van Ajax, verder heb ik nog niemand van die club gesproken.”

Scheimann dankt zijn stage aan zijn sterke optreden in het bekerduel tegen Ajax. De zaterdaghoofdklasser bleek een lastige tegenstander voor de Amsterdammers. “Ik zie het wel, ik heb er enorm veel zin in. Ik ben nog jong, dus wie weet is dit mijn kans om als prof aan de slag te gaan”, aldus Scheimann.

In de zomer van 2006 probeerde de verdediger in zijn geboorteland Israël – hij woont sinds zijn vijfde in Nederland – een profcontract af te dwingen, maar door de oorlog tussen zijn land en terreurbeweging Hezbollah moest hij noodgedwongen weer terug naar Rotterdam. Via Dordtenaar Louis Laros belandde hij uiteindelijk in Werkendam.

Related posts