Davids blij met terugkeer Perez bij Ajax

Edgar Davids maakte afgelopen weekend zijn rentree bij Ajax. De middenvelder was bijna een half jaar uitgeschakeld vanwege een gebroken been. Tegen Internazionale was hij afgelopen zaterdag weer ruim dertig minuten van de partij. Bewust had hij niet gekozen om in het belofteteam al wedstrijdritme op te doen. “Wat heb ik daar aan? Als je de kans krijgt in zo’n toernooi tegen zo’n tegenstander mee te doen dan lijkt me dat leerzamer dan een wedstrijdje met het tweede”, aldus Davids.

Om sneller te revalideren vertrok Davids naar het Amerikaanse Atlanta. “Het waren hele lange dagen”, blikte de routinier terug in het Algemeen Dagblad. “’s Morgens vroeg het zwembad in, daarna nog twee of drie sessies per dag. Dan was ik rond zes uur klaar en ging weer naar huis. De dag daarop begon ik weer van voren af aan. Of ik het moeilijk heb gehad, de laatste maanden? Soms wel. Maar je moet je focussen. Achteraf is het me allemaal meegevallen. Ik wist wat het vooruitzicht was.”

Volgens Davids moet er nog veel gebeuren bij Ajax wil het kampioen worden van Nederland. Maar met Kenneth Perez ziet hij het restant van de competitie met vertrouwen tegemoet. “De tweede competitiehelft zal er voor Ajax anders uitzien dan de eerste. Perez staat garant voor doelpunten. Hij is een rustfactor die Ajax nodig heeft. En mijn rol? Als ik weer op mijn oude niveau ben dan moet het lukken. We moeten vlammen om landskampioen te kunnen worden.”

Related posts