Krijgt Maduro dezelfde behandeling als Mario Melchiot?

De zaak Maduro, want dat is het inmiddels al bijna geworden, begint erg te lijken op de zaak Melchiot die een aantal jaar geleden speelde. Even een flashback; Melchiot was van seizoen 96/97 tot en met 98/99 een regelmatige verschijning op de rechtsback positie. Hij speelde 73 wedstrijden voor Ajax 1. Melchiot kreeg van Ajax de aanbieding om zijn contract te verlengen/verbeteren. Hij had daar op zich wel oren naar en een verlenging lag binnen bereik. Maar ook hier kwam er zogenaamde interesse en Super Mario wilde dus wachten.

Melchiot vertraagde en vertraagde de onderhandelingen tot Ajax een datum stelde. Melchiot besloot niet te tekenen en Ajax besloot hem in de etalage te zetten. Later bleek de interesse die er voor hem was een stuk minder concreet dan verwacht. Melchiot werd zenuwachtig en wilde na een aantal maanden toch weer om de tafel met Ajax, maar Ajax wees hem de deur en stelde Melchiot als voorbeeld van het nieuwe “harde” Ajax. Uiteindelijk liep het voor Mario met een sisser af en kon hij in de zomer van 1999 naar Chelsea. Chelsea was een goede ploeg maar lang niet het Chelsea van de afgelopen jaren.

Afgelopen jaar heeft Ajax weer een te vergeefse poging gedaan om Mario Melchiot terug te halen naar Amsterdam. Ajax heeft met Melchiot de flinke jongen uitgehangen maar op lange termijn zijn ze toch de verliezer geweest. Melchiot heeft flink zijn zakken gevuld en niet meer de behoefte na zijn behandeling om nog voor Ajax uit te komen. Ondanks dat Maduro nu niet wil tekenen zal Ajax moeten oppassen om niet weer zijn hand te overspelen en Maduro als voorbeeld te stellen want dit zou wel eens averechts kunnen werken en meer jongens net dat zetje geven om Ajax te verlaten.

Zie ook eerdere berichten hierover:
> Maduro stelt beslissing uit
> Inter ontkent belangstelling voor Maduro en Van der Vaart
> Maduro is er uit?!
> ‘Internazionale wil Maduro in winterstop halen’
> Maduro teleurgesteld in aanvallers Ajax
> Ajax stelt deadline over verlenging Maduro
> Maduro beslist in de winterstop over zijn toekomst bij Ajax
> Maduro wil duidelijkheid over beleid en beslist waarschijnlijk pas in winterstop
> Veel interesse voor Maduro die nog vier maanden wil wachten met beslissing
> Maduro wil (nog) niet verlenging en loopt dus waarschijnlijk voor niets de deur uit
> Maduro wil eerst antwoorden van Ajax
> Ajax wil Maduro tot 2011 en Vermaelen tot 2012 vastleggen
> Maduro en Ajax (eindelijk) in onderhandeling over contractverlenging

Related posts