Ajax ziet ArenA met een derde ring wel zitten

Ajax ziet wel heil in een derde ring. De Amsterdamse club wil in de toekomst graag Europese finales en halve finales organiseren. Daarnaast zou een derde ring nog eens zijn voordelen mee kunnen nemen, mocht Nederland (samen met België) het WK van 2018 organiseren.

De plannen zijn er wel, maar volgens Markerink zijn er een aantal opstakels. Zo zijn volgens de stadiondirecteur de kosten veel te hoog. Hij richt zijn pijlen liever op de service van het stadion, dan een stadion uit te breiden dat vervolgens maar half vol zit naar eigen zeggen.

De ArenA is sinds 14 augustus 1996 de nieuwe thuishaven van Ajax. Momenteel is er plaats voor 51.628 toeschouwers, wat uitgebreid zou moeten worden naar ongeveer 80.000 zitplaatsen. Markerink denkt echter geen vol stadion meer te trekken bij een capaciteit van tachtigduizend.

De Amsterdam ArenA staat hoog aangeschreven bij de UEFA. Het Amsterdamse stadion heeft samen met De Kuip als enige Nederlandse stadions vijf sterren gekregen van de Europese voetbalbond. Slechts negentien andere hebben nog meer deze status. Met 37 graden is de ArenA ook nog een van de steilste van Europa.

Zie ook eerdere bericht:
Amsterdam Arena twijfelt over uitbouw stadion naar 70.000 plaatsen

Related posts