‘PSV bood Aissati zelfs aan bij Ajax’

De kans lijkt steeds groter te worden dat Ismael Aissati PSV al komende winter gaat verruilen voor Ajax. Nadat eerder al duidelijk werd dat de jonge middenvelder nadrukkelijk in de belangstelling stond van de Amsterdamse club, heeft volgens De Telegraaf nu zelfs PSV actie ondernomen om de transfer te beklinken.

Volgens de krant heeft PSV-directeur Jan Reker contact opgenomen met Ajax, om de club uit hoofdstad er van op te hoogte te stellen dat Aissati in de winterstop voor vijf miljoen euro mag vertrekken. Dat is opvallend, aangezien hij een vertrek van de jeugdinternational in een eerder stadium nog ’totaal onbespreekbaar’ noemde.

De ommezwaai bij Reker heeft twee redenen. Ten eerste is Aissati niet bepaald happig om zijn contract in Eindhoven, dat officieel tot medio 2009 loopt, te verlengen. En daarnaast schrijven de FIFA-reglementen voor dat spelers die voor hun achttiende een profcontract tekenen, niet langer dan drie jaar vastgelegd mogen worden. Aissati tekende echter een vijfjarig contract, wat dus tegen de regels in was. Volgens de FIFA-reglementen loopt het contract van Aissati daarom niet in de zomer van 2009, maar al acht maanden eerder af. Eind 2008 zou de middenvelder, die dit seizoen vooral op de bank zit, daarom al ineens transfervrij kunnen vertrekken.

Bron: FCUpdate.nl

Related posts