Adriaanse: ‘Van mij mag Ajax-voorzitter blijven zitten’

De 60-jarige Co Adriaanse steekt in Ajax Life niet onder stoelen of banken dat hij een hernieuwde kennismaking met Ajax ambieert. ‘Ik denk dat het een groot probleem wordt om na Koster een nieuwe trainer te vinden die past bij het huidige Ajax.’ Op de shortlist van Adriaanse staat Louis van Gaal bovenaan en daarna komt een hele tijd niets.

Adriaanse laat in het midden of hij trainer van Ajax wil worden zolang de huidige voorzitter nog in functie is. ‘Ik heb niets tegen Jaakke, van mij mag hij blijven zitten. Maar het is wel vreemd dat hij zegt dat ik geen trainer kan worden, omdat ik dat in het recente verleden al ben geweest.’

De oud-Hoofd Jeugdopleidingen van Ajax vindt het onzin dat een trainer niet twee keer bij dezelfde club aan de slag kan als trainer. Jaakke zei onlangs in Studio Voetbal daarover dat het verleden heeft bewezen dat het terughalen van een coach niet tot successen leidt. ‘Er zijn genoeg voorbeelden van coaches die voor een tweede keer bij dezelfde club gaan werken en opnieuw succesvol zijn’, , zo weerlegd Adriaanse. ‘Guus Hiddink, Rinus Michels, Leo Beenhakker’, somt hij op.

Adriaanse tot slot: ‘Het bondscoachschap vind ik ook heel mooi. Maar het liefst wil ik elke dag met een groep bezig zijn, alles in eigen handen houden.’

Zie eerdere berichten:
> Adriaanse solliciteert naar functie trainer
> Adriaanse wil wel, maar alleen onder bepaalde voorwaarden
> Adriaanse zegt Ten Cate wel te willen opvolgen als Ajax-coach
> Sportweek rectificeert quote Jaakke over Adriaanse
> Jaakke in Studio Voetbal over G14, Adriaanse en organisatie en hierarchie binnen Aja
> Jaakke: ‘Co Adriaanse geen optie als opvolger voor Ten Cate’

Related posts