Fontein blijft zeiken over wijzigingen in opzet bekertoernooi

Algemeen directeur van Ajax; Maarten Fontein, verklaarde onlangs dat amateurclubs in de toekomst uit het bekertoernooi verbannen dienen te worden (zie bericht). Fonteins uitlatingen zorgde ervoor dat hij de afgelopen week een storm van kritiek over zich heen kreeg. Zo reageerde KNVB-bobo Kesler direct door te melden dat er geen sprake van is dat de amateurclubs uit het bekertoernooi zullen gaan verdwijnen (zie bericht). Fontein heeft kennelijk besloten om zijn uitspraken over het bekertoernooi nu te nuanceren en op een andere manier te proberen ervoor te zorgen dat amateurclubs in de toekomst nauwelijks kunnen stunten.

“Als de bekercompetitie wordt opgewaardeerd omdat de UEFA daaraan vier plaatsbewijzen voor de Champions League verbindt, moeten we de bekercompetitie tegen het licht houden”, zegt de Ajax-directeur nu iets voorzichtiger in De Telegraaf. Fontein wil de amateurclubs nu wel voor het bekertoernooi behouden. “Eén van de alternatieven kan zijn dat je een Champions League-achtig poulesysteem introduceert met voorrondes. De amateurclubs zouden dan in de voorrondes kunnen strijden voor een plaats in de poules.”

Related posts