Voorbeschouwing Ajax – NEC: Ajax wil vlammen voor Koster

Vanavond om 19:30 uur maaktAdri Koster in de ArenA zijn debuut als interim-trainer van Ajax in het thuisduel tegen NEC. Albert Luque is weer inzetbaar. De Spaanse aanvaller is hersteld van een liesblessure. Koster kan vooralsnog niet beschikken over Thomas Vermaelen, Leonardo, Edgar Davids, Kennedy Bakircioglü, Laurent Delorge en Nicolae Mitea. Zij kampen allen nog met blessures. Bakircioglü heeft inmiddels zijn eerste stappen op het trainingsveld gezet

Davids en Leonardo werken geleidelijk aan hun herstel op het oefenveld. De inzetbaarheid van het belangrijke duo laat echter nog op zich wachten. Daarnaast kan Koster ook geen beroep doen op Siem de Jong. De jeugdinternational is opgeroepen voor Oranje onder 19 jaar, dat een EK-kwalificatietoernooi speelt in Georgië.

“Deze groep wil heel graag iets winnen. Ik heb er een goed gevoel bij”, vertelde Koster, met 525 Nederlandse competitieduels de meest ervaren trainer in de eredivisie. De oefenmeester laat weten dat er wat gaat veranderen nu Henk ten Cate weg is. “Iedere trainer heeft zijn eigen manier van werken”, aldus Koster, die een voorkeur heeft voor het 4-3-3-systeem. “Ik denk dat dat een van de redenen is dat ik hier nu sta. Ajax heeft mij gevraagd om coach te worden omdat ik zo over voetbal denk.”

Vlammen
Het debuut van Koster is voor Urby Emanuelson een extra motivatie. “We willen niet alleen voor onszelf en voor de club, maar ook voor de nieuwe trainer vlammen,” zei hij op de clubsite. Koster verwacht dan ook een gretig team.

Ook personele problemen NEC
NEC-trainer Mario Been kan zaterdag voor de uitwedstrijd tegen Ajax nog geen beroep doen op Jhon van Beukering, Tim Janssen en Brett Holman. Deze spelers zijn niet tijdig hersteld van hun blessures. NEC-coach Mario Been ruimt voor de uitwedstrijd tegen Ajax, komende zaterdag in de Amsterdam ArenA, een basisplaats in voor Krisztian Vadocz. De Hongaarse middenvelder vervangt Ferne Snoyl, die gisteren afhaakte met griep. Door de afwezigheid van aanvallers Janssen, Holman en Van Beukering, wordt de Nijmeegse voorhoede zaterdag gevormd door Rutger Worm, Jeremain Lens en Alexander Prent. Lens begint centraal, Worm en Prent vanaf de flanken.

Home open
Het supportershome zal vandaag vanaf 16.00 uur geopend zijn voor alle Ajacieden die nog even willen napraten over gisteren, vooruitblikken op de wedstrijd van vandaag of wat dan ook. Ook tijdens en na de wedstrijd kun je er terecht voor een drankje of wat te eten.

Historie
Vanavond is de 32ste keer dat Ajax en NEC in competitieverband in Amsterdam tegenoer elkaar staan. De Nijmegenaren wonnen nog nooit bij Ajax en slechts twee maal werd er een schamel punt weggesleept uit de hoofdstad. De doelcijfers in de voorgaande 31 edities: 108-17.

Ajax is inmiddels al 14 eredivisieduels ongeslagen. De laatste nederlaag was op 4 maart 2007 thuis tegen SC Heerenveen (0-1). NEC verloor dit seizoen alle 4 eredivisieduels op vreemde bodem. Bovendien scoorde de ploeg van Mario Been nog niet in een uitwedstrijd. Ajacied Gabri moet vanavond oppassen; hij staat als enige Ajacied op scherp met 4 gele kaarten en is dus bij een volgende kaart automatisch voor een duel geschorst..

Related posts