Koster: Ajax heeft spelers voor aanvallend systeem

Adrie Koster wil Ajax het liefst met vleugelaanvallers laten voetballen. De interim-trainer hoopt met aanvallend spel de Amsterdamse club weer op de rails te krijgen. “Ik denk dat we daar bij Ajax wel de spelers voor hebben. Zeker wanneer iedereen fit is, kunnen we vol op de aanval spelen.”

Koster trainde vrijdag, in aanloop naar het competitieduel met NEC van zaterdag, met zijn selectie achter gesloten deuren. “Ik had vandaag voor het eerst bijna iedereen op het veld staan. Daar wilde ik optimaal gebruik van maken.” De opvolger van de naar Chelsea vertrokken Henk ten Cate probeert zich zoveel mogelijk in de spelers te verdiepen. Zo voerde hij al gesprekken met Jaap Stam, Klaas-Jan Huntelaar en de geblesseerde Edgar Davids. “Ik ga binnenkort ook nog met andere spelers rond de tafel zitten”, stelde hij. “Ik wil een zo goed mogelijk beeld krijgen van wat er allemaal bij de jongens leeft. Tot nu toe heb ik alleen maar hele gretige spelers aan het werk gezien.

Siem de Jong
Voor jeugdspeler Siem de Jong komt de overstap van Koster naar het eerste elftal gelegen. “Ik houd Siem definitief bij de A-selectie”, aldus de trainer die bij Jong Ajax met de aanvallende middenvelder werkte. “Die jongen ontwikkelt zich heel goed.”

Related posts