Jong Feyenoord verslaat Jong Ajax in ArenA: Rentree Vermeer

In de ‘kleine klassieker’ tussen Jong Ajax en Jong Feyenoord zijn de mannen van coach Aron Winter maandagavond tegen een 0-2 nederlaag aangelopen. Met twee treffers kroonde Frank de Haan zich tot matchwinnaar. Bij de beloften van Ajax vierde doelman Kenneth Vermeer zijn rentree na twee maanden blessureleed.

Het was een rentree in mineur voor de doelman al wil hij niet te lang stil staan bij de nederlaag. ,,Gelukkig heb ik weer een wedstrijd kunnen spelen. Nu fit blijven is ook belangrijk.” Vermeer brak op trainingskamp in Zuid-Afrika tijdens de winterstop zijn vinger. Het leverde hem een verblijf van twee maanden in de ziekenboeg op. “Natuurlijk had ik mijn rentree anders voorgesteld”, aldus Vermeer. “Heel anders zelfs. In de jeugd verloor ik nooit van Feyenoord. Het was geen lekkere wedstrijd om terug te keren. We verschenen amper voor het doel van de tegenstander.”

Jong Ajax kon nauwelijks een vuist maken tegen het hecht gegroepeerde Jong Feyenoord. Coach Aron Winter startte met drie spelers die op de terugweg zijn na maanden blessureleed. Naast Vermeer waren dat Nicolae Mitea en Edgar Manucharyan. Zij ondersteunden Javier Martina in de voorhoede.

Behoudens het eerste kwartier stichtte Ajax weinig gevaar. Feyenoord, dat als voorlaatste afreisde naar de Amsterdam ArenA, trok zich terug en loerde op de counter. Die tactiek wierp zijn vruchten af. Na een half uur opende De Haan de score uit een fraaie vrije trap. Even na de pauze verdubbelde Feyenoord haar voorsprong. Opnieuw was De Haan de boosdoener voor Ajax, ditmaal uit een klutssituatie. Het betekende feitelijk de beslissing.

,,Op deze manier verliezen doet pijn. Als je meer kwaliteit hebt, maar je toch laat aftroeven is dat zonde. We hadden tien tandjes scherper moeten zijn”, uitte Winter zijn ongenoegen over de instelling van zijn spelers. Ajax staat nu vierde in de beloftencompetitie, SC Heerenveen gaat aan de leiding.

Related posts