Ajax geeft 2 goals en 2 punten weg tegen Excelsior: 2-2

Ajax heeft vandaag thuis niet kunnen winnen van Excelsior. De Amsterdammers kwamen niet verder dan een gelijkspel: 2-2. In de negentiende minuut bracht Edgar Davids Ajax op voorsprong met zijn eerste doelpunt sinds zijn rentree. Slory en Rojer profiteerden nog voor rust van slordigheden in de defensie. Een rake kopbal van Klaas Jan Huntelaar zette, in de eerste helft nog, de uiteindelijke eindstand op het scorebord.

KLIK HIER VOOR HET FOTOVERSLAG VAN DIT DUEL


Davids scoorde wel maar kon niet voorkomen dat Ajax twee kostbare punten morste tegen Excelsior

Ten Cate kon na afloop geen verklaring geven voor het matige spel van Ajax. “Dit is gewoon heel slecht. Wij mogen hier geen punten verspelen. Er kan sprake zijn van onderschatting, maar dat is zeker niet de enige reden. Het voetbal was ook niet goed. We kregen nauwelijks kansen en kunnen dus ook niet zeggen dat we veel kansen gemist hebben. Het tempo was veel te laag, waardoor Excelsior steeds weer de kans kreeg om zich te hergroeperen. Er was verder veel te weinig beweging voorin waardoor we de ballen niet kwijt kunnen.’

‘Excelsior scoort uit twee verdedigingsfouten die bij ons op dit niveau niet mogen voorkomen. Dat gebeurt, maar dan loop je achter de feiten aan. Je komt dan alsnog op 2-2 en dan heb je nog 45 minuten om alsnog te winnen. Maar daarin creeer je geen kansen. ‘

‘Het grootste deel van het elftal was ver onder de maat. Als je nog pretenties heb op het kampioenschap, bewijs je jezelf hier een hele slechte dienst. Misschien dat de spanning toeneemt en dit dan gebeurt. We maken ons het onszelf er in ieder geval niet makkelijker op. Zeker gezien het programma dat je nog hebt.’

De achterstand van Ajax op PSV groeit door het gelijkspel naar vijf punten. Ajax blijft wel tweede omdat AZ ook gelijkspeelde (uit bij FC Groningen). FC Twente komt steeds dichterbij.

Ranglijst:
1. PSV 25 19 3 3 60 61-15
2. Ajax 25 17 4 4 55 60-27
3. AZ 25 16 6 3 54 66-25
4. FC Twente 25 16 5 4 53 55-27
5. Feyenoord 25 14 3 8 45 48-48

AJAX – EXCELSIOR
19. Davids 1-0
25. Slory 1-1
30. Rojer 1-2
38. Huntelaar 2-2

Scheidsrechter: Van Boekel
Kaarten: Geel: Davids (Ajax)

Opstelling Ajax: Stekelenburg; Anita, Stam, Heitinga, Lindenbergh (Babel/60); Gabri, Sneijder, Davids; De Mul (Perez/76), Huntelaar, Leonardo.

Opstelling Excelsior: Zwarthoed; Bandjar, Van Nieuwstadt, Drost, Piqué (Zijm/86); Guijo-Velasco (Luyckx/69), Van Dieren (Gyan/70), Voskamp, Simr; Rojer, Slory.

Related posts