Voorbeschouwing Ajax-Excelsior: Huntelaar in de basis?
Nog steeds verdedigingsproblemen. Volg het duel live via internet!

Ook voor de wedstrijd tegen Excelsior kan Henk ten Cate, net als tegen Werder Bremen afgelopen woensdag, niet beschikken over de verdedigers Thomas Vermaelen, Urby Emanuelson en Zdenek Grygera door blessures. De Roemeense rechtsback George Ogaragu is ook, net als in Bremen, voor dit duel geschorst; hij ontving vorige week tegen ADO Den Haag zijn vijfde gele kaart. Edgar Davids mag, in tegenstelling met de dubbele confrontatie met Bremen, tegen Excelsior wel meedoen. Afgaande op de training vrijdag maakt Huntelaar een goede kans terug te keren in de basisopstelling van Ajax.

Lindenbergh en Anita in de basis
De verdedigingsproblemen zorgen ervoor dat Olaf Lindenbergh en Vurnon Anita aankomende zondag waarschijnlijk in de basis zullen starten. Volgens De Telegraaf zal Anita worden geposteerd op de rechtsbackpositie terwijl Lindenbergh als linkervleugelverdediger het veld betreedt. Het centrale duo bestaat dan uit Stam-Heitinga. ,,Hij vulde het goed in”, complimenteert Ten Cate de inbreng van Vurnon Anita tegen Werder afgelopen woensdag. ,,Vurnon speelde onbevangen. En dat terwijl hij eigenlijk nog in de B mag spelen. De kans is groot dat hij ook zondag speelt.


Rafael van der Vaart in actie tijdens de laatste editie van Ajax-Excelsior in 2003 (Zie het verslag).

Op papier een makkie
Afgaand op de statistieken moet het duel met Excelsior een makkie worden voor Ajax. Excelsior heeft de afgelopen tien wedstrijden in de competitie verloren. De Rotterdamse club staat momenteel 16e in het klassement, Ajax tweede. De wedstrijd tussen beide clubs eerder dit seizoen in Rotterdam op 17 december werd met 1-3 gewonnen door Ajax. Klaas Jan Huntelaar was de man van de wedstrijd: hij tekende voor alle treffers van Ajax. Of Huntelaar zondag opnieuw in de basis staat, valt nog te betwijfelen. De afgelopen twee duels zat hij op de bank.

Oppassen
Toch blijft het oppassen in dit soort wedstrijden. De laatste editie bijvoorbeeld van Ajax-Excelsior lagen de verhoudingen ongeveer het zelfde en toch wist Ajax maar net nipt met 2-1 te winnen (Zie het verslag).

Vermoedelijke opstelling Ajax:
Stekelenburg, Anita, Stam, Heitinga, Lindenbergh, Gabri, Sneijder, Davids, De Mul, Huntelaar en Babel/Leonardo

Volg AJAX-Excelsior live via internet!
Voor alle Ajax supporters die de wwedstrijd niet live mee kunnen maken is er het alternatief om via internet te kijken. Dat kan zoals het er nu naar uitziet alleen via het betaalde kanaal van Planet.nl. De gratis streams hebben de voorkeur gegeven aan FC Twente-feyenoord. Hoe het werkt? Lees dat in het nieuwsbericht dat wij onlangs publiceerden. Lees echter ook dit aanvullende nieuwsbericht over kijken via Planet.nl. Voor de goede orde: Wij hebben geen betrokkenheid bij deze streamings!

Zet zonder risico 15 euro in op Ajax en win!
Ajax is zwaar favoriet voor de winst tegen Excelsior, zo al niet anders bij de bookmakers. Voor een overwinning van Ajax wordt 1,08 keer de inleg uitgekeerd. Voor een gelijkspel 8 keer en voor een zege van Excelsior 20 keer. Dat betekent ook dat er te verdienen valt met een zege van Ajax. Bij een inleg van 15 euro, 15×1,08= 16,50euro! Unibet heeft een speciale actie dat als je je via

Related posts