Rosenberg vanochtend al gepresenteerd bij Bremen

Gisteren maakte Ajax bekend dat spits Markus Rosenberg vertrekt bij de Amsterdammers. Vandaag (Vrijdag) om 13.30 uur presenteerden Werder Bremen-trainer Thomas Schaaf en woordvoerder Klaus Allofs de Deen al aan de Duitse pers (zie de officiële website van Werder).

De voormalig Duits international Allofs over hun nieuwste aanwinst: ,,Markus is snel, technisch en kan goed koppen. Met deze vaardigheden kan hij nieuwe elementen aan ons spel toevoegen. Bij Ajax kon hij niet meer op een basisplaats rekenen, maar wij zijn overtuigd van zijn kwaliteiten.”

Shirtnummer 9
Rosenberg krijgt bij Werder Bremen het shirtnummer 9. ,,Het is een mooi gevoel hier te zijn. Voor mij gaat met deze transfer een droom in vervulling” aldus Rosenberg. ,,Werder is een zeer goed elftal. Ze spelen aanvallend en snel voetbal, dat is de perfecte tactiek voor mijn spel.”

Logisch
Ten Cate in een eerste reactie: ,,Rosenberg mocht weg van ons. Vanuit zijn positie bezien is het logisch dat hij wil spelen. Daar kwam hij bij Ajax te weinig aan toe.”

De nieuwe club van Rosenberg is de komende tegenstander van Ajax in de UEFA Cup. De spits is echter niet speelgerechtigd voor Werder, omdat hij dit seizoen al voor Ajax uitkwam.

Related posts