Ajax neemt duel met Haarlem serieus maar begint met ‘B-team’

Bij afwezigheid van de zieke Henk ten Cate verzorgde Hennie Spijkerman de vooruitblik op de bekerwedstrijd tegen Haarlem. Ajax is woensdagavond vooral gebaat bij een snelle treffer, aldus Spijkerman. Spijkerman wijst erop dat Ajax het duel met de Haarlemmers zeer serieus zal nemen ,,Het recente verleden heeft uitgewezen dat we geen enkele tegenstander met twee vingers in de neus kunnen knakken. We moeten meteen scherp zijn en snel scoren. Als het lang 0-0 blijft, kan het nog een vervelende avond worden. Om dat te voorkomen zullen we er gelijk bovenop moeten zitten.”

Ondanks dat Ajax wil waken voor onderschatting zal de basisopstelling een flinke metamorfose ondergaan ten opzichte van de gebruikelijke opstelling. Gabri moet het KNVB Bekerduel woensdagavond aan zich voorbij laten gaan. De Spaanse middenvelder kampt met een liesblessure. Michael Krohn-Dehli is zijn vervanger. Ook Roger is nog niet inzetbaar. Hij kampt met een lastig te behandelen hamstringblessure. Volgens Sportweek zal ook Leonardo in de basis starten. Markus Rosenberg en Nicolea Mitea maken opvallend genoeg beiden geen deel uit van de selectie die morgen aantreedt in het bekerduel tegen HFC Haarlem. Voor Rosenberg is het de tweede keer op rij dat hij naar de tribune wordt verwezen. Het is alleszeggend over de situatie van de Zweed bij Ajax.

,,Dat er tegen Haarlem gemuteerd gaat worden is duidelijk’, aldus Spijkerman. ‘Qua beleving zou dat niets mogen uitmaken. Ik kan me voorstellen dat sommige spelers willen laten zien dat ze ten onrechte niet spelen in de competitie. We hebben 16, 17 jongens die probleemloos in het eerste elftal kunnen spelen. Dus laat de spelers die nu een kans krijgen het ons als technische staf maar moeilijk maken. Laat ze ons maar overtuigen.”

Twintigduizend kaarten
Inmiddels zijn twintigduizend kaarten aan de man gebracht voor Ajax – Haarlem. Van dat totaal zijn 3.700 kaarten in Haarlemse handen. Spijkerman ziet daarin het bewijs dat de wedstrijd leeft in de Spaarnestad. Of Ten Cate zijn coachende werk woensdag langs de zijlijn kan verrichten, is onduidelijk. De Amsterdamse hoofdtrainer was dinsdagochtend slechts kort in de ArenA. Op doktersadvies keerde de Amsterdammer snel weer huiswaarts. ,,Ik heb geen idee of ik Henk morgen moet vervangen. Als hij hier morgen niet kan zijn, dan bellen we om een aantal zaken af te stemmen”, aldus Spijkerman. De wedstrijd is overigens via Talpa tien te volgen. De voorbeschouwing begint om 20.30 uur, de wedstrijd om 20.45 uur.

Zet zonder risico 15 euro in op Ajax en win!
Ajax is uiteraard zwaar favoriet voor de winst tegen Haarlem. Voor een overwinning van Ajax wordt 1,1 keer de inleg uitgekeerd. Voor een gelijkspel 7,8 keer en voor een zege van Haarlem maar liefst 17 keer. Dat betekent ook dat er te verdienen valt met een zege van Ajax. Bij een inleg van 15 euro, 15×1,10= 16,50euro. Zet je diezelfde 15 euro in op een zege van Haarlem en dat blijkt te kloppen dan verdien je 255 euro!! Unibet heeft een speciale actie dat als je je via

Related posts