Shota Arveladze: Niet AZ, maar Ajax is mijn club!

Het zit ze in Alkmaar niet lekker maar ondanks dat Shota Arveladze bij AZ bezig is aan zijn tweede succesvolle seizoen voelt de Georgiër geen clubliefde voor de Alkmaarse vereniging, zo verteld hij tegenover Nummer 14, het maandelijkse blad van Voetbal International. De AZ-spits legt uit dat clubliefde moet groeien en dat zoiets niet in twee jaar gebeurt. Zijn hart ligt nog bij Ajax, aldus Arveladze.

,,Het is geweldig, maar clubliefde moet groeien. Dat kost tijd”, aldus Arveladze, die zegt moe te worden van spelers die het logo van hun club kussen. “Als de volgende ochtend een andere club belt die honderdduizend euro méér betaalt, zijn ze weg en kussen opeens dáár het logo”, legt hij uit.

De club waar het hart van Arveladze ligt, is de rivaal van de Alkmaarders, namelijk Ajax. De spits stond tussen 1997 en 2002 onder contract bij de Amsterdammers en in die periode is hij verliefd geworden op die club, zo zegt hij. “Bij de andere clubs was ik ook gelukkig, maar in Amsterdam was het erg bijzonder. Jammer dat ik er niet kon terugkeren, maar zo is het leven.”

Bron: VI

Related posts