Door Ron Schiltmans
Column: Het gevaar Huntelaar

De Boeing koerst boven de Middellandse Zee noordelijk richting Spanje als Klaas Jan eens diep zucht en de rug recht. Onverstoorbaar kijkt hij uit het raampje in de wolkenloze verte. “Wie haalt het in zijn hoofd om na 50 doelpunten mijn speelwijze ter discussie te stellen!” Mompelt hij binnensmonds. Het is dan inmiddels al enkele dagen in de groep bekend dat trainer Henk ten Cate via de pers heeft laten doorschemeren dat hij Huntelaar wel eens zou kunnen slachtofferen ten faveure van Ryan Babel. Klaas is teveel teamspeler om dat Ryan niet te gunnen, maar stilletjes heeft hij zijn strijdplan al voorbereid.

De trip naar Zuid-Afrika was indrukwekkend, evenals de mensen daar. Iedereen wist dat “Ajax Puma” kansloos zou zijn tegen Ajadidas. De grote broer kwam immers voor een demonstratie? Ongeloof in de donkere ogen van Cape Town’s jeugdspelers bij het zien van de 3-1 overwinning. Was dit onze droom? Was dit ons levensdoel? Alsof ze zojuist hoorden dat Sinterklaas niet bestaat. Alsof die grote sterke broer waar je altijd zo tegenop keek in werkelijkheid slechts een ziekelijk breekbaar mannetje blijkt te zijn. Die weliswaar zijn goede dagen kent, maar niet vandaag.

Lees verder op: http://schiltmans.de

Related posts