Ajax wint eenvoudig van Excelsior 1-3 Incl. foto’s!

Ajax heeft deze zondagmiddag een simpele overwinning behaald bij Excelsior, 1-3. Alle treffers van Ajax kwamen op naam van Klaas Jan Huntelaar die daarmee zijn totaal op 10 brengt. Stonden er bij zijn eerste treffer nog 11 spelers van Excelsior op het veld, bij zijn tweede waren er dat nog maar 10 (2x geel v. Nieuwstadt) en bij zijn derde zelfs nog maar 9 (2x geel Zijm). Ajax liep echter niet uit naar een grote score en Piqué wist, na een foutje van Heitinga, er in de slotfase zelfs 1-3 van te maken.

Het spel van Ajax was niet best, ondanks de zege. Dat was ook Ten Cate niet ontgaan. ,,Ik heb me eigenlijk alleen maar lopen ergeren. Het was niet goed. Lichtpuntje waren de drie doelpunten van Klaas-Jan Huntelaar. Verder heb ik weinig goede dingen gezien. We waren niet geconcentreerd en dan zijn we een matige ploeg. Kennelijk kunnen we nog niet twee goede duels achter elkaar spelen. Dat is jammer. Ik wil deze wedstrijd snel vergeten.” John Heitinga hield aan het duel tegen Excelsior een schorsing over wegens het incasseren van zijn vijfde gele kaart, waardoor hij automatisch voor één wedstrijd is geschorst.

Apathisch
Ook de man van de drie doelpunten; Klaas Jan Huntelaar, was niet tevreden: ,,We speelden veel te apathisch”, stelde Huntelaar in het radioprogramma NOS Langs de Lijn. Ajax had Excelsior met grotere cijfers kunnen verslaan als de ploeg beter had gevoetbald, vond Huntelaar. ,,De wedstrijd kwam niet goed op gang omdat we in een veel te laag tempo speelden. Ook toen we na een half uur met een man meer kwamen te staan hanteerden we te veel de lange bal. Het veldspel was gewoon niet goed.”

Huntelaar wijt het mindere spel van Ajax aan een gebrek aan scherpte door het spelen van veel wedstrijden. ,,We moeten dit soort duels veel sneller beslissen. De uitslag was wel goed, maar we bereikten dit niet op de manier zoals we voor ogen hadden. Ik denk dat sommigen van ons niet meer honderd procent zijn na een zware wedstrijd, maar 95 procent. Je hebt in alle wedstrijden toch de volledige scherpte nodig.”


Ontvangstcomitee voor de combi
De omgebouwde staantribune is helemaal terug


Tifo van kakkerlakken2


Opkomst van beide elftallen


Klaas Jan was DE man met drie treffers


De doeken op het uitvak
Niet best maar wel drie punten


Terug naar de bussen


Onder begeleiding weg uit Rotjeknor

Excelsior-Ajax 1-3 (0-1)
24. Huntelaar 0-1
48. Huntelaar 0-2
74. Huntelaar 0-3
90. Piqué 1-3

Nijhuis
Toeschouwers: 3500
Kaarten: Rood: Van Nieuwstadt (2e geel ’36), Zijm (2e geel ’53)

Opstelling Ajax:
Stekelenburg, Vermaelen, Grygera(38.Roger), Stam(67.Stam), Ogararu, Emanuelson, Heitinga, Gabri(64.Krohn-Dehli), Babel, Huntelaar, De Mul


Opstelling Excelsior:
Zwarthoed, Bandjar, Van Nieuwstadt, Gyan, Zijm, Bruins, H. Drost, Simr (’83 Rothman), Guijo-Velasco, Grot (’55 Jansen), Steur (’31 Piqué)

Met dank aan o.a. AjaxPride.nl voor het fotowerk

Related posts