Live Napoli – Ajax: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Ajax speelt woensdagavond in de groepsfase van de Champions League de uitwedstrijd tegen Napoli. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je weer een mooie tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen.

Karakteristieken
Ajax speelde in het verleden slechts twee keer tegen Napoli. In het seizoen1969/1070 trof Ajax de Italiaanse ploeg in het toenmalige Europa Cup 3 toernooi. In Italie werd met 1-0 verloren maar de return in Amsterdam werd na verlenging met 4-0 gewonnen. Vorige week troffen beide ploegen elkaar weer en voor Ajax ging het flink mis in Amsterdam en werd er met 1-6 verloren.

Zwayer aangesteld als arbiter
Felix Zwayer is door de UEFA aangesteld als arbiter bij deze wedstrijd. De Duitse arbiter zal worden bijgestaan door de assistent-arbiters Stefan Lupp en Marco Achmüller. Sven Jablonski is vierde official en Harm Osmers en Marco Fritz fungeren als VAR.

Rensch blijft achter in Amsterdam
Ajax kan woensdagavond geen beroep doen op Devyne Rensch. De rechtsback, die sinds het zomerse vertrek van Noussair Mazraoui naar Bayern München weer basisspeler is, blijft met een blessure achter in Amsterdam. Daar Alfred Schreuder weer kan beschikken over Jorge Sánchez lijkt het waarschijnlijk dat de Mexicaan in de basis zal starten. Naast Rensch is ook Tadic afwezig na zijn rode kaart van vorige week.

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts