Telegraaf: ‘Ajax verwacht huurdeal Ocampos af te kunnen ronden’

Ajax gaat ervanuit dat de huurdeal met Lucas Ocampos (28) rond is, zo meldt De Telegraaf eind van deze woensdagmiddag. Ajax wilden de Argentijns international aanvankelijk kopen, waren rond met Sevilla over de transfersom van 20 miljoen euro en het op hoofdlijnen eens met de speler zelf, maar de raad van commissarissen stak een stokje voor die deal. Zelfs een verlaagd aanbod van 15 miljoen euro kon niet rekenen op goedkeuring  van de RvC.

Bronnen bij Ajax melden dat de clubs het eens zijn over de (ver)huur, maar dat de afspraken nog wel op papier moeten worden gezet. Dat is een race tegen de klok, omdat vanavond om twaalf uur de Nederlandse transfermarkt sluit.

De hele gang van zaken was zuur voor Ocampos, die al in Nederland was en voor zijn vertrek op de luchthaven al had verteld over zijn overstap naar Ajax. Gedesillusioneerd keerde hij dinsdagavond terug naar Spanje’, zo schrijft De Telegraaf. Waarschijnlijk kan hij dus alsnog rechtsomkeer naar Amsterdam. Of er nog tijd is voor een medische keuring en het benodigde papierwerk wordt nog een uitdaging.

Argentijnse media melden dat Ajax een huursom van vier miljoen euro voor Ocampos betaalt en een optie tot koop heeft voor zestien miljoen euro. Dat wordt in Amsterdam nog niet bevestigd.

Related posts