Haller schiet Ajax naar groepswinst in Champions League

Ajax heeft ook de vijfde wedstrijd in de groepsfase van de Champions League gewonnen en is daarmee verzekerd van de groepswinst in de Champions League. In Istanbul kwam Besiktas nog wel op voorsprong maar na de thee maakte Sebastien Haller twee doelpunten en dat betekende de vijfde overwinning op rij voor de ploeg van Ten Hag.

Ten Hag had voor het duel in Istanbul verrassend een basisplaats ingeruimd voor André Onana. De laatste keer dat de doelman voor zijn dopingschorsing voor Ajax in actie kwam, was op 31 januari van dit jaar. Ajax begon prima aan het duel maar het was Besiktas dat voor het eerst gevaarlijk werd voor het doel. Rosier zag zijn schot de lat schampen en kort daarop had Daramy ook kunnen zorgen voor de openingsgoal maar faalde. Na twintig minuten kreeg Mazraoui de bal op zijn arm in de zestien en nadat scheidsrechter Peltjo naar de kant werd geroepen door de VAR wisten we al hoe laat het was, en Ghezzal schoot Besiktas uit de toegekende strafschop op voorsprong. Vlak voor rust wist Onana de 2-0 te voorkomen door zich vol te storten op een inzet van Cyle Larin die van dichtbij kon uithalen.

Tijdens de rust greep Ten Hag in en bracht hij Haller in de ploeg voor Daramy en dat betaalde zich direct uit. Martinez gaf een scherpe pass op Tagliafico die Haller een niet te missen kans gaf en de 1-1 ws een feit. Niet veel later was het opnieuw raak want na goed doorzetten van Martinez punterde Haller de 1-2 tegen de touwen en scoorde daarmee zijn negende doelpunt in de Champions League. In de laatste minuut scoorde Haller zelfs zijn derde goal van de avond, maar dit doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. De goals van Haller waren een hard gelag voor Besiktas. De Turken zijn door de nederlaag uitgeschakeld in Europa, want ook de derde plek is nu buiten bereik. Dankzij de nieuwe zege heeft Ajax de maximale score van vijftien punten uit vijf pouleduels en speelt het in de groepsfase alleen nog thuis tegen Sporting CP, dat met Borussia Dortmund om het tweede ticket voor de knock-outfase strijdt.

Besiktas – Ajax 1-2 (1-0)

’22 Ghezzal 1-0 (pen)
’54 Haller 1-1
’69 Haller 1-2

Scheidsrechter: Peltjo (Bos)
Toeschouwers: 11.712
Gele kaarten: Larin (Besiktas), Haller (Ajax)

Opstelling Besiktas: Gunok; Rosier, Vida, Montero, (/81 Uysal), Meras, Pjanic, (/80 Ucan), Mehmet (/81 Hutchinson), Ghezzal, (/67 Batshuayi), Teixeira, (/59 Bozdogan), N’Koudou, Larin

Opstelling Ajax: Onana, Mazraoui (/72 Timber), Schuurs (/76 Rensch), Martínez, Tagliafico (/76 Blind), Klaassen, Gravenberch, Berghuis (/83 Taylor), Neres, Tadic, Daramy (/46 Haller).

Related posts