Opstellingen Ajax – PSV

Vanavond spelen we de kwartfinale van de KNVB-beker en helaas moeten we dat zonder onze André Onana gaan doen. In plaats daarvan staat Maarten Stekelenburg onder de lat. Ook Ryan Gravenberch zal er niet bij zijn omdat hij geschorst is. Ook PSV heeft wat uitvallers waaronder ook Nick Viergever. De mannen moeten laten zien dat we niet bij de pakken neer gaan zitten en er met een ietwat gewijzigde opstelling de winst willen pakken. De wedstrijd begint al om 20:00 uur!

Opstelling Ajax: Stekelenburg; Mazraoui, Timber, Martínez, Tagliafico; Álvarez, Klaassen, Blind; Antony, Haller, Tadic

Opstelling PSV: Unnerstall; Dumfries, Teze, Boscagli, Max; Rosario, Sangaré; Mauro Júnior, Ihattaren; Zahavi, Malen

 

Related posts

8 Comments

 1. EugAjax

  Goede overwinning van Ajax. Vooral eerste helft echt goed. Tweede helft gas terug genomen maar nauwelijks in de problemen geweest. En als Neres de twee uitvallen beter uit speelt is het sneller beslist. Nog wel spannend moment minuut voor tijd maar de goede Klaassen redde Ajax.
  Vooral eerste goal heel mooi spel, wat een pass van Klaassen.

  Tweede goed bal gepakt van Anthony en meteen goed doorvoerbsllen.
  Omhaal Klaassen verdiende goal in te gaan en verder Blind weer eens man van de wedstrijd ! Wat een geweldenaar blijft hij, zelfs na zijn hartproblemen echt top niveau.

  Kortom altijd lekker om die gasten uit te schakelen

  1. De Nees

   Bij jouw gaat het als altijd wie heeft de hoogste gunfactor voor je, je weet wel zoals kleuters dingen leuk vinden. Dat Ajax nu goed is komt door Martinez en Alvarez en niet door jouw vriendje Klaassen. Met 11 huppelende voetballers redt geen team het, iets wat Ajax nooit goed wil snappen want ze moeten de voetbalwereld vermaken en ook altijd winnen, grote of kleine wedstrijden het moet altijd, maar daarom zijn het ook stronteigenwijze Hollanders. Met deze gasten plus Nico heb je weer vechtlust en rust achterin, voorin kunnen de anderen hun gang gaan. Zie je goed aan Blind, hoeft amper naar achter te kijken en richt zich op de aanval, Blind in de verdediging kan niet meer, nooit meer doen. Als Kudus erbij komt dan is Klaassen geheel overbodig, een MV met Ryan, Blind en Kudus en job is done.

   1. EugAjax

    Je geeft hier precies het verschil aan hoe jij naar Ajax of voetbal kijkt en hoe ik dat doe. Ik ben het eens spelers als Martinez, Alvarez en Tagliafico heb je absoluut nodig in een team. En gister waren juist zij top in afjagen van PSV in eerste helft.

    Maar ik ben voor Ajax vanwege de vele spelers die iets speciaals hebben en niet naar de spelers die je voor de balans nodig hebt.

    Zeker heb je die nodig, maar het zijn de mannen Blind, Tadic, Klaassen, Anthony, Neres Gravenberch waarom ik supporter van Ajax ben. Anders was ik wel fan van Italiaans voetbal geworden. Daar lopen velen van types als Martinez, Alvarez en Tagliafico

   2. De Nees

    Je spreekt jezelf dus tegen als je zegt dat je die spelers absoluut nodig hebt. Natuurlijk iedereen wilt speciale spelers, maar je kan er niet 11 van hebben. Swz een utopie voor een club als Ajax om dit in 1 elftal te krijgen, die speciale spelers verkassen snel richting Spanje of Engeland en begin je weer van voren af aan. Zo beleeft Ajax kort hoge pieken en lang diepe dalen, daar wil je vanaf dus betere balans zoeken met wel altijd een aantal speciale spelers, niks nieuws aan alle Ajax succes teams hadden dit. Je hebt ook maar een paar nodig voor de balans dan loop je niet net weer een titel mis, genoeg voorbeelden van gezien. Spelers die de beuk erin gooien als het moet, had je die afgang tegen Spurs of Chelsea uit niet gehad om maar wat recents te noemen, huilde jij toen niet het hardst van iedereen? Ik zie ook graag een Ajax met mooie spelers, maar wel doordacht en niet op hoop van zegen met alleen maar frivole spelers, leuk tegen Emmen en PEC, maar Ajax moet verder kijken dan dat. Jij kijkt naar Ajax alsof je in een fantasiewereld leeft.

    1. EugAjax

     Volgens mij zeggen we niet eens zoveel anders. Ik leg alleen liever de nadruk op de creatieve spelers dan op de bouwstenen.
     Overigens vind ik anders dan jou mss dat beslissende spelers als Blind, Klaassen,Tadic, Neres en Anthony weldegelijk goede mentaliteit hebben.

     Terugkomend op Spurs. Ik werd juist met pek en veren weggedragen toen ik na de uitwedstrijd zei dat dat een levensgevaarlijke stand was.

     En rond Chelsea uit was ik vlgs mij eventjes offline ?.

     Daar vond ik trouwens die rode kaarten excuus flauwe kul omdat we met 11 tegen 11 al bezig waren om de 1-4 voorsprong aan gort te helpen.

     Maar wat ik dan wel weer typisch Ajax vond en dus ook echt gaaf om te zien. De bluf dat we met 8 man nog voor de 4-5 wilden gaan en bijna lukte.

     Ja dus soms juist graag in die fantasie wereld daar ontstaan de mooiste dromen ?

    2. Moosie

     Nees je weet wat de definitie van waanzin is volgens Einstein ?
     Ik zeg maar.
     oh en de groeten van Indo die bijt op zijn vingers

    3. De Nees

     Ja je hebt heus wel gelijk Moos, ik ga ook een beetje met een knipoog mee om. Heb veel gelezen over de 7 bewustzijnsniveaus van mensen, het is een boeiende zienswijze, ik heb uiteraard wel een vermoeden waar deze figuur zit. Domheid zie je toch zoveel om je heen het is echt niet normaal, als je stilstaat bij wat mensen doen en zeggen dan loop je de hele dag hoofdschuddend rond. Maar ja, iedereen heeft zijn eigen geestelijke ontwikkeling, zo zie ik het maar. Hahaha die Indo mooi figuur ook. Zeg maar ruuuustig blijven, ruustig blijven.

     1. Indojood

      Valt wel mee hoor, lol. Vnl. zijn opmerking over fantasiewereld. Daarin is hij natuurlijk ervaringsdeskundige met zijn zelfverzonnen opleiding, bedreigingen, open hart operaties en overlijden. Ik dacht zal ik nou wel of niet reageren. Nou, bij deze dan. Verder hoop ik dat jij en je naasten in goede gezondheid verkeren.

Comments are closed.