Verhuur Eiting aan Huddersfield Town zo goed als rond

Als het papierwerk in orde komt, verhuurt Ajax middenvelder Carel Eiting dit seizoen aan Huddersfield Town, zo meldt de zaakwaarnemer van de speler; Guido Albers, tegenover het Algemeen Dagblad. Albers poste vanmiddag een foto op zijn instagram pagina waarop Eiting te zien is op het vliegveld onderweg naar Engeland. Onder de foto staat de tekst ‘next step’. De tijdelijke transfer hing al enige dagen in de lucht.

De 22-jarige Eiting heeft nog een contract bij Ajax tot de zomer van 2022 maar heeft weinig zicht op speeltijd.  Op het middenveld is er forse concurrentie van onder anderen Lisandro Martínez, Edson Álvarez, Lisandro Martinez, Ryan Gravenberch en Mohammed Kudus. Eiting gaf al eerder aan dit seizoen niet weer op de bank te moeten gaan zitten of bij Jong Ajax op te moeten draven.

Huddersfield Town speelt op het tweede niveau van Engeland; de Championship. Bij de club, die twee seizoenen degradeerde uit de Premier League, spelen ook Terence Kongolo en Juninho Bacuna. Eiting speelde tot op heden 31 wedstrijden in de hoofdmacht van Ajax. Voor Jong Ajax maakte hij minuten in 61 wedstrijden.

Related posts