F-Side statement: ‘Kies voor solidariteit of kom op onze wall of shame’

De F-Side heeft vandaag een statement naar buiten gebracht: ‘We gaan met zijn allen naar Ajax gaan of we gaan niet’. Supporters die normaliter op de F-Side staan en wel gaan in deze coronatijden kunnen beter om overplaatsing vragen, aldus de F-Side in het statement.

“Wij als F-Side zijn van mening dat we, zoals altijd, solidair met elkaar horen te zijn. We gaan met z’n allen wel of niet naar binnen. Op de F-side maken wij immers never nooit onderscheid tussen wie wel en wie niet. Dan gaan we dus allemaal niet.”

De F-Side deed eerder al een oproep om geen gebruik te maken van de mogelijkheid om ingeloot te worden voor een van de komende thuiswedstrijden. Ruim 80 procent gaf gehoor aan die oproep. Supporters die toch willen gaan, kunnen niet op veel waardering rekenen. “Sommigen van jullie delen niet de solidariteit waar we voor opgeroepen hebben !!! Je vindt jezelf waarschijnlijk belangrijker dan de F-side als totaal.”

De mensen die toch gaan zijn niet meer welkom op de F-Side op het moment dat iedereen weer welkom is in het stadion. “Deze personen zijn de komende wedstrijden ergens anders in het stadion ingedeeld. Die wedstrijden zullen zij ongetwijfeld op de gevoelige plaat vast gelegd worden. Deze kunnen we mooi plaatsen op onze Wall of Shame. Het lijkt ons verstandig dat deze portretten overplaatsing naar een ander vak aanvragen. Want je keert je tegen de saamhorigheid van de F-side die van jou verwacht wordt. We zijn er immers voor elkaar in goede en slechte tijden!”

Related posts