Tachtig procent F-Side zegt ‘nee’ tegen corona-loting

Tachtig procent van de seizoenskaarthouders (zo’n 3900 supporters) op de F-Side heeft gehoor gegeven aan de oproep van de F-Side om niet mee te loten voor een plek in de Johan Cruijff ArenA tijdens de eerste vier thuisduels van het nieuwe Eredivisie-seizoen. 600 seizoenskaarthouders hebben niet gereageerd op de uitnodiging voor de loting en doen daardoor automatisch mee. Daarnaast hebben 550 seizoenskaarthouders bewust aangeven wél mee te willen loten voor een plek bij minimaal één van de eerste vier thuisduels van Ajax. Er wordt geprobeerd deze mensen tijdens de eerste vier potjes onder te brengen in een ander gedeelte van het stadion, bijvoorbeeld het uitvak.

Gisteren had de Ajax Supporters Delegatie (ASD) overleg met Ajax om het resultaat van de loting te bespreken.De F-Side wil ‘hun’ deel van het stadion leeg houden. Als onderdeel van de corona-maatregelen is het verboden om tijdens wedstrijden verbaal je team aan te moedigen. Daardoor, en vanwege het feit dat niet alle F-Side-leden gezamenlijk de Ajax-wedstrijden konden bezoeken,heeft de F-Side besloten op te roepen om geen gehoor te geven aan de uitnodiging van Ajax om de thuiswedstrijden  te bezoeken.

Vanwege de geldende corona-maatregelen mogen slechts zo’n 15.000 toeschouwers per thuiswedstrijd in de ArenA plaats nemen. Daardoor heeft Ajax een loting georganiseerd voor seizoenskaarthouders om te bepalen welke supporter welke wedstrijd kan bijwonen. Het meedoen aan deze loting is vrijwillig, maar seizoenskaarthouders die aan de loting meedoen bezoeken gegarandeerd minimaal één van de eerste vier thuisduels van Ajax in de Eredivisie. Voor de duels waarvoor seizoenskaarthouders worden uitgeloot, ontvangen zij financiële compensatie.

Bron: F-side.nl

Related posts