Ten Hag: ‘We gaan een nieuwe rechtsback halen als Dest inderdaad vertrekt’

Ondanks de concrete interesse van Bayern München zit Sergiño Dest gewoon bij de wedstrijdselectie van Ajax voor het competitieduel met RKC Waalwijk van aanstaande zondag. Erik ten Hag geeft aan het een compliment te vinden dat er weer een speler in de belangstelling staat van een Europese topclub, zo geeft hij aan tijdens de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd tegen de Waalwijkers. Maar liever heeft de Ajax-coach nog dat Dest gewoon bij Ajax blijft. ‘En zou dat wel gebeuren, wat ik liever niet wil, dan is het wel wat dunnetjes daar. Mocht het gebeuren, dan moeten we kijken naar een vervanger.’

Ten Hag had tijdens het persmoment nog geen nieuws over de mogelijek transfer van Dest. ‘Hij nog gewoon speler van Ajax en heeft getraind, verder is er niks bekend.’ Dat Ajax dan opnieuw de transfermarkt op moet voor een vervanger, vind Ten Hag balen. ‘Het is niet wat je wenst, maar we houden een sterke selectie. Maar je moet wel weer spelers inpassen, wij moeten elke keer opnieuw beginnen. Andere clubs houden hun selectie bij elkaar en kunnen er op voortborduren.’

Tegen RKC kan Ten Hag dus nog een beroep doen op Dest. De trainer stelde dat het niet nodig is de rechtsback aan de kant te houden. ‘Dan had ik Dest ook niet laten invallen tegen Sparta, als hij met zijn hoofd er niet bij is’, vertelde Ten Hag, die de voorkeur gaf aan Noussair Mazraoui omdat die volgens hem op dit moment een fractie beter is. Om direct toe te voegen: ‘Maar dat kan net zo goed andersom liggen over een paar weken’. De vraag is echter maar of dest over een paar weken nog rond loopt bij Ajax. Die kans lijkt steeds kleiner te worden.

Zondag lonkt mogelijk een basisplaats voor Dest als linksback, omdat Nicolás Tagliafico geschorst is na zijn rode kaart tegen Sparta. Lisandro Martínez is ook een optie om de Argentijn te vervangen. Ten Hag vertelde dat Martínez na afwezigheid tegen Sparta weer fit is, zoals de hele selectie van Ajax er goed op staat.

Related posts