Ajax verslaat FC Augsburg: 1-0

Ajax is ook in de negende oefenwedstrijd ongeslagen gebleven. Op sportpark de Toekomst werd de besloten oefenwedstrijd tegen FC Augsburg met 1-0 gewonnen. Trainer Erik ten Hag kon geen beroep doen op Perr Schuurs, Dusan Tadic en Quincy Promes die interlandverplichtingen hebben. 

FC Augsburg bleek vanaf de eerste minuut een stugge tegenstander want Ajax kwam eigenlijk niet aan voetballen toe. Pas na een klein kwartier wist Ajax in aanvallend opzicht gevaarlijk te worden, en nadat Daniel Caligiuri de bal op de arm kreeg legde Pol van Boekel de bal op de stip. Het was Zakaria Labyad die onberispelijk de 1-0 op het scorebord schoot. Aan de andere kant was oud-Heerenveen-speler Alfred Finnbogasson dreigend aanwezig maar het ontbrak hem vooral aan scherpte, waardoor er voor Andre Onana weinig werk aan de winkel was. Vlak voor rust stichtte Neres wat Ajax-gevaar, maar de Braziliaan kwam niet tot scoren. Na een uurtje spelen begon ‘het grote wisselen’ aan beide kanten. Zo kreeg onder andere Lassina Traoré nog een half uur om zich te laten zien in de punt van de aanval en kreeg hij gelijk een grote kans op de 2-0, maar wipte hij de bal naast het doel van Gikiewicz. Hoewel er de rest van de wedstrijd nog kansen aan beide kanten waren, wisten geen van beide ploegen nog een doelpunt te maken waardoor de stand op 1-0 bleef staan. Hiermee heeft Ajax de voorbereiding afgesloten en begint het op zondag 13 september aan de Eredivisie met een uitwedstrijd tegen Sparta.

Opstelling Ajax: Onana; Mazraoui (46. Dest), Rensch, Martínez, Tagliafico; Álvarez, Kudus (77. Eiting), Ekkelenkamp; Neres, Labyad (84. Regeer), Antony (77. Q. Timber).

Related posts