Ajax en AZ wachten gespannen op duidelijkheid UEFA

De UEFA overlegt vandaag verder over hoe de Europese clubcompetities afgerond moeten worden maar kijkt ook al vooruit aangezien men verwacht in tijdsnood te komen. Door alle onzekerheid op de Europese voetbalagenda zou het ook zomaar kunnen dat er helemaal geen voorrondes gespeeld gaan worden, en dat is met name een horrorscenario voor AZ en mogelijk ook Ajax.

In de huidige plannen van de UEFA moet het huidige seizoen in de Champions League en Europa League in augustus worden afgemaakt want normaal gesproken beginnen om die tijd de voorrondes al. Men tast ook nog in het duister hoe, en wanneer, de lopende seizoenen in de nationale competities worden afgerond. De Eredivisie en de Franse Ligue 1 zijn inmiddels afgelopen maar in Duitsland, Engeland, Italie en Spanje verwacht men weer te gaan voetballen. De UEFA moet hier allemaal rekening mee houden bij de plannen voor het nieuwe seizoen in de Europese clubtoernooien. Volgens The Times denkt de Europese bond er nu aan om de kwalificatieronden flink te verkorten of, in het slechtste scenario, zelfs helemaal af te schaffen. Dat laatste zou een horrorscenario zijn voor AZ. In de Eredivisie werd geen kampioen uitgeroepen, al wordt het huidige klassement wel doorgegeven aan de UEFA voor het verdelen van de Europese tickets. Welke tickets dit zijn is nog niet precies duidelijk. Ajax plaatst zich rechtstreeks voor de groepsfase van de Champions League, mits de winnaar van dit jaar zich ook via de competitie voor het toernooi kwalificeert. Het is dus nog afwachten of, en hoe, het lopende seizoen beëindigd wordt.

Bron; VI

Related posts