Osterhaus: ‘Grote kans op lege stadions in heel 2020’

De betaald voetbalclubs in de Eredivisie moeten er rekening mee houden dat er door het coronavirus dit kalenderjaar mogelijk geen wedstrijden meer worden gespeeld met supporters, zo laat viroloog Ab Osterhaus weten tegenover De Telegraaf.

Als we straks opeens weer grote groepen mensen bij elkaar laat komen dan kun je er vanuit gaan dat het mis gaat, en dat hou je niet onder controle. Stel dat je 50.000 mensen toelaat tot de Johan Cruijff Arena en ongeveer twintig daarvan zijn drager van het virus dan ben je in één klap terug bij af. ‘Er zijn rondom zo’n wedstrijd heel veel mensen die met elkaar in contact komen. Niet alleen in het stadion, maar ook in de stad, waar fans gaan eten en bier drinken’, aldus Osterhaus, die stelt dat sport bijzaak is. ‘Ik verwacht dat andere sectoren dan voor gaan’, besluit hij.

Bron; De Telegraaf

 

 

Related posts