There are no ads, please add some


Ajax bevestigt akkoord met Chelsea over Ziyech: transfersom slechts 40 miljoen

Ajax bevestigt zojuist via de officiële website het bericht dat gisteren naar buiten kwam dat de club overeenstemming heeft bereikt met Chelsea FC over de transfer van Hakim Ziyech naar de Engelse club. De overgang is met ingang van komend seizoen, per 1 juli 2020. De clubs zijn een transfersom van slechts € 40 miljoen overeengekomen, die middels variabelen kan oplopen tot € 44 miljoen, zo meldt Ajax. Het huidige contract van de aanvallende middenvelder bij Ajax loopt nog tot en met 30 juni 2022.

Ziyech had tot augustus nog een vertrekclausule van rond de 30 miljoen euro in zijn contract staan, maar hij verlengde toen zijn verbintenis met een jaar tot medio 2022. Desondanks is een transfersom van slechts 40 miljoen euro opvallend te noemen. Zeker als je het vergelijkt met de bedragen die afgelopen zomer betaald zijn voor Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt.

Ziyech speelt sinds de zomer van 2016 voor Ajax, dat hem destijds voor 11 miljoen euro overnam van FC Twente. Hij kwam tot dusver tot 48 officiële wedstrijden voor de Amsterdammers en hij maakte daarin 48 doelpunten en leverde 82 assists. Met Ajax won hij dit seizoen de Johan Cruijff Schaal. Vorig seizoen werd hij met Ajax kampioen van Nederland en won hij tevens de KNVB Beker. In 2018 werd Ziyech uitgeroepen tot Nederlands voetballer van het jaar.

Op Twitter plaatste Ajax een mooi filmpje over wat Chelsea kan verwachten: ‘You have to believe in his magic’.

Gerelateerde posts