Transfer Sierhuis nog niet van de baan: Ajax en FC Groningen nog steeds in gesprek

Volgens De Telegraaf lijkt de transfer van Kaj Sierhuis afgeketst te zijn. Ajax en Groningen konden elkaar niet vinden in de verdeling van de transfersom van enkele miljoenen die Stade Reims wilde betalen voor de spits. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus van FC Groningen laat echter tegenover RTV Noord weten nog altijd in gesprek te zijn met Ajax. ‘Dat gebeurt in goede harmonie’, aldus Fledderus. Die nog hoop heeft op een goede afloop. “Zolang de markt niet dicht is, dan weet je nooit wat er gebeurt. Dat kan natuurlijk ook weer een spel zijn’.

Sierhuis wordt momenteel door Ajax verhuurd aan FC Groningen waarbij Groningen na dit seizoen een eerste recht om Sierhuis te kopen. Wat het lastig maakt is dat Ajax een terugkoopclausule heeft laten opnemen. FC Groningen wil Sierhuis nu per direct kopen van Ajax om hem daarna te verkopen aan Stade Reims, terwijl Ajax de spits direct wil terugkopen om hem daarna zelf aan de Fransen te verkopen.

Stade Reims heeft haast gezien het sluiten van de transferwindow morgen. Fledderus is daar duidelijk over richting de Fransen: ‘Jullie komen nu wel twee of drie dagen voor het sluiten van de markt. Dat is natuurlijk voor ons niet het meest ideale moment’. Volgens Fledderus zal Groningen, in het geval dat Sierhuis toch nog mocht vertrekken zelf ook nog de transfermarkt opgaan een nieuwe spits aan te trekken. ‘We zijn lijntjes aan het uitleggen. We moeten natuurlijk ons huiswerk doen, maar het is niet gemakkelijk om zomaar een nieuwe spits te vinden.’

Related posts