Verweij sluit komst Vertonghen nog niet helemaal uit

Ajax heeft eerder deze maand een poging gewagd om Jan Vertonghen terug te halen naar Amsterdam. Het liep stuk op de hoge salariseisen van de verdediger van Tottenham Hotspur en de transfersom die de Spurs vroegen. Volgens Ajax-watcher Mike Verweij van De Telegraaf is de deur toch nog niet helemaal dicht: “Tottenham geeft aan dat ze Vertonghen toch nog wel willen verkopen, om er in ieder geval toch nog een paar miljoen aan over te houden”, aldus Verweij in de Voetbalpodcast van zijn krant. Verweij doelt daarbij op het aflopende contract van de 32-jarige Belg die anders aan het eind van dit seizoen transfervrij de Spurs kan verlaten.

“Alleen Ajax heeft vrij duidelijk gezegd aan het begin van deze transferperiode: ‘Zijn salariseisen zijn veel te gortig.’ Dus ik denk niet dat het gebeurt.” Toch houdt Verweij een slag om de arm. “Het kan veranderen als Vertonghen bereid is om heel veel water bij de wijn te doen. Of als Ajax en Erik ten Hag na afgelopen zondag, na de 2-1 nederlaag op bezoek bij FC Groningen, dusdanig in paniek zijn geraakt dat ze vinden dat er toch iemand bij moet.” Ook nu duidelijk is  dat de terugkeer van Daley Blind tot minimaal maart gaat duren kan reden zijn dat Ajax nu alsnog van gedachte veranderd. Waarschijnlijk moet het dan wel van drie kanten komen: Zowel Tottenham als Vertonghen en misschien ook Ajax moeten water bij de wijn doen.

Related posts

2 Comments

  1. huub

    Denk niet het zal gebeuren, Overmars moet Lars Schone terug halen als controlerende middenvelder die ook kan verdedigen en opbouwen!

Comments are closed.