Jong Ajax verslaat FC Dordrecht en is koploper

Jong Ajax heeft maandagavond optimaal geprofiteerd van het puntverlies van Cambuur en versloeg FC Dordrecht met 2-0 op sportpark de Toekomst. Met de overwinning is Jong Ajax koploper in de Keuken Kampioen Divisie.

Jong Ajax begon goed aan de wedstrijd maar tot echte kansen kwam het niet. De bezoekers moesten het vooral van de counter hebben. Vlak voor rust had Danzell Gravenberch (broer van Ryan) de kans op de 1-0 maar hij liep net onder de bal door. In de tweede helft speelde Jong Ajax in een hoger tempo en daarmee werd na 55 minuten de ban gebroken. Quinten Timber speelde zich mooi vrij en kon de 1-0 op het bord schieten. Jong Ajax wist dat het bij winst koploper zou zijn maar onder meer Brobbey wist de ploeg nog niet in veilige haven te schieten. Een kwartier voor tijd werd Hansen naar de grond getrokken en Mendez schoot de strafschop binnen. Door de overwinning staat Jong Ajax net als het eerste elftal eerste in de competitie. Aanstaande vrijdag wacht de uitwedstrijd tegen NEC.

Opstelling Jong Ajax: Scherpen, J. Timber, Schuurs, Pierie, Castillo, Ter Heide, Taylor, Mendez, Ünüvar (63. Hansen), Danilo (46. Brobbey), Q. Timber

Related posts