Ajax oefent op trainingskamp in Qatar tegen Club Brugge en Galatasaray

Ajax oefent tijdens het trainingskamp in Qatar volgende maand tegen Club Brugge en Galatasaray, zo maakt de club dinsdag bekend. Ajax speelt op 9 januari tegen Galatasaray, waar Ryan Donk en Ryan Babel onder contract staan. Twee dagen later staat de wedstrijd tegen het Club Brugge van Ruud Vormer op het programma.

Ajax kondigde in oktober aan dat de club naar Qatar zou gaan om een stadion voor het WK van 2022 te testen hetgeen de club op flinke kritiek kwam te staan van onder meer de eigen supportersvereniging en mensenrechtenorganisatie Amnesty International. Bij de bouw van de stadions voor het WK 2022 zijn honderden doden gevallen. Arbeiders sterven door de hitte waarin zij moeten werken en de stress van de hoge werkdruk, meldde The Guardian recent op basis van grootschalig onderzoek. Het is overigens niet voor het eerst dat Ajax afreist naar Quatar maar al voor de 3e keer. In 2015 was Ajax er, met toenmalig trainer Frank de Boer, voor het laatst.

Vorig seizoen verbleef Ajax in de winterstop op trainingskamp in de Verenigde Staten. De regerend landskampioen deed toen mee aan de Florida Cup en speelde in de VS tegen São Paulo (4-2 winst) en Flamengo (2-2).

Ajax zal zich in Qatar voorbereiden op de tweede seizoenshelft. Die begint voor de huidige koploper van de Eredivisie op 19 januari met een thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Aanstaande zondag staat voor Ajax nog de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag op het programma.

Related posts