Boycot, geen uitsupporters bij Ajax – FC Utrecht

FC Utrecht zal het aanstaande zondag zonder uitsupporters moeten doen tijdens de wedstrijd tegen Ajax in de Johan Cruijff Arena. Jaren geleden is er met FC Utrecht, Ajax, de politie te Utrecht en Amsterdam en de supportersverenigingen van beide voetbalclubs een traject ingezet om de verstandhouding tussen beide supportersclubs te verbeteren. Echter wil de Gemeente Amsterdam aankomende zondag niet meewerken en dat valt verkeerd bij beide supportersverenigingen. 

Er was de afgelopen jaren duidelijk verbetering, waardoor Ajax vorig jaar – na een geleidelijke opschaling – na jaren weer met 1.200 supporters naar de Galgenwaard af mocht reizen. FC Utrecht was vorig jaar met circa 630 supporters in het uitvak in de Arena vertegenwoordigd. Voor aankomende zondag zou FC Utrecht 500 kaarten krijgen en indien deze werden verkocht kwamen er nog eens 100 tot 150 kaarten bij. De reden vanuit de Gemeente Amsterdam is dat er niet voldoende politiecapaciteit beschikbaar is voor deze extra supporters en dus houdt de Gemeente Amsterdam haar poot stijf, ondanks grote inspanningen van FC Utrecht, de supportersverenigingen en de gemeente Utrecht, die eensgezind zijn opgetrokken. Zelfs het aanbod van FC Utrecht om extra beveiliging mee te nemen was geen optie voor de Gemeente Amsterdam.

‘Ter voorkoming van misverstanden: Ajax en haar supportersvereniging treft in deze geen schuld. Van Ajax en haar supportersvereniging mogen wij met 650 supporters en zelfs nog met meer supporters komen. Op het betreffende uitvak is er ook plaats voor ruim 800 supporters. In geval van voldoende animo kan het uitvak naar 1.600 uitsupporters worden vergroot. De gemeente Amsterdam schroeft het aantal uitsupporters dus, in strijd met de gemaakte afspraken en de normalisatie, terug in plaats van dat dit aantal kan worden verhoogd. Daarom is na lang beraad met FC Utrecht besloten om de wedstrijd te boycotten en het uitvak leeg te houden. Daarmee worden we door toedoen van de Gemeente Amsterdam helaas teruggeworpen in de tijd’. aldus de supportersvereniging van FC Utrecht.

Related posts

1 Comment

  1. Charka53

    Dit is wel wrang hoor nu gaat het weer de goede kant op ga de gemeente weer kloten met we hebben geen politie voldoende en ja dat is struktueel want in het hele land komen we politie te kort dus daar moet de politiek maar eens werk van maken IPV over al op te bezuinigen.

Comments are closed.