Media unaniem vol lof over Ajax na krankzinnige wedstrijd tegen Chelsea

Zowel Binnen- als buitenlandse media spreken over een  krankzinnige Champions League-wedstrijd tussen Chelsea en Ajax van dinsdagavond. Het duel op Stamford Bridge kende onder meer twee penalty’s, twee eigen goals, twee rode kaarten en een afgekeurd doelpunt en eindigde uiteindelijk in 4-4. “Chelsea-Ajax, op 5 november 2019, was zo’n wedstrijd waarvan je over twintig jaar zegt: o ja, dat was toen, begin november 2019, aan Fulham Road in Londen. Bizar, de waanzin ten top”, aldus De Volkskrant.

“Ajax leek, zoals vaker in Europa, ook bij Chelsea, met klinkende cijfers toe te slaan, verloor twee spelers en haalde opgelucht met 4-4 het einde”, aldus Trouw. Bij een 2-4 voorsprongl kregen Daley Blind (tackle) en Joël Veltman (hands) hun tweede gele kaart en mocht de thuisploeg aanleggen voor een strafschop. Jorginho benutte de penalty en Reece James maakte er drie minuten later al 4-4 van, maar met negen man hield Ajax verdienstelijk stand op Stamford Bridge. Om het spektakel compleet te maken, werd de winnende treffer van César Azpilicueta afgekeurd door de VAR vanwege hands van Tammy Abraham.

“Ajax beleefde een van de meest krankzinnige voetbalavonden in de geschiedenis”, aldus het Algemeen Dagblad. “Het was een duel in de allerhoogste versnelling. Ajax wervelde ruim een uur op Stamford Bridge, maar mocht na een bizarre wending blij zijn met een gelijkspel.”

In de Engelse media is er veel lof voor Ajax. “Ondanks het vertrek van geweldige spelers als Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt gaat Ajax op dezelfde voet verder. Met het hoge tempo en de vele beweeglijke spelers hield Ajax Chelsea in een wurggreep”, aldus de BBC.

The I schrijft over vuurwerk op Stamford Bridge met acht doelpunten en twee rode kaarten. Deze krant vroeg zich vooral af: hoe kunnen een keeper en een aanvaller van hetzelfde team in één helft een eigen doelpunt maken? Hoe kan bij Ajax de kwaliteit behouden blijven terwijl ze voor 130 miljoen euro aan talent hebben verloren?

“Wat er in Londen gebeurde, herinnert ons eraan dat deze groepswedstrijden nog altijd zulke vreemde scores kunnen opleveren. Ajax strafte de vele fouten bij Chelsea meedogenloos af, maar door een soort vrijgekomen superkracht knokte de ploeg zich alsnog naar een punt”, aldus The Sun die kennelijk gemakshalve vergeet dat Ajax vooral door de superkracht van de scheidsrechter nog maar met negen man op het veld stond in die laatste fase.

“Na 55 minuten was Chelsea uit elkaar getrokken door een geweldig spelend Ajax en de briljante Hakim Ziyech. Chelsea leek vernederd te worden, maar kwam terug. Het was absurd”, aldus The Guardian.

Related posts

1 Comment

  1. Charka53

    Wel leuk al die lof maar we zijn toch twee punten door de neus geboord door die arrogante spaghetti vreter .

Comments are closed.