Krankzinnig gelijkspel Ajax bij Chelsea: 4-4

Ajax leek dinsdagavond aanvankelijk op weg naar een sensationele overwinning op bezoek bij Chelsea, maar gaf in het Champions League-duel een 1-4 voorsprong weg. Uiteindelijk mocht de ploeg van trainer Erik ten Hag met negen man blij zijn met een gelijkspel: 4-4. 

De start was spectaculair in Londen. In de tweede minuut schampte Chelsea-spits Tammy Abraham de bal in eigen doel na een voorzet van Quincy Promes. Maar nog voordat het juichen van Ajax erop zat, mocht Chelsea al aanleggen vanaf de strafschopstip. Joël Veltman leek Christian Pulisic nauwelijks te raken maar miste ook de bal volledig. Scheidsrechter Gianluca Rocchi legde de bal op de stip en Jorginhodrukte af: 1-1.

In de 20e minuut mocht Ajax alweer juichen. Hakim Ziyech bediende Quincy Promes op vergelijkbare wijze als bij de afgekeurde goal in Amsterdam tijdens de vorige ontmoeting. Een kwartier later zag de tussenstand er nog veel rooskleuriger uit voor Ajax. Een plaatje van een vrije trap van Ziyech raakte de paal, maar via het hoofd van keeper Kepa Arrizabalaga vloog de bal er alsnog in: 1-3.

Na de rust drong Chelsea aan maar was het opnieuw Ajax dat scoorde. In de 55e minuut was Ziyech opnieuw de man van de assist. Donny van de Beek rondde ijskoud af: 1-4. Ajax leek op weg naar de overwinning, maar vervolgens ging het helemaal mis. Eerst zorgde Azpilicueta voor de 2-4. Vervolgens moesten binnen 20 seconden zowel Daley Blind als Veltman vertrekken met een tweede gele kaart. Blind vanwege een overtreding en Veltman omdat hij onbewust hands maakte in het zestienmetergebied.  Jorginho mocht weer aanleggen vanaf de stip. De Italiaan maakte er 3-4 van. Drie minuten later produceerde Reece James de 4-4. Ajax leek te verliezen, de 5-4 viel maar werd afgekeurd vanwege hands, Ajax sleepte er toch een waardevol gelijkspel uit.

Door het bizarre gelijkspel hebben Ajax, Chelsea en Valencia nu allemaal zeven punten. Over drie weken moet Ajax op bezoek bij Lille, dat met 4-1 verloor van Valencia. Op 10 december sluit het elftal van Erik ten Hag de groepsfase af met een thuiswedstrijd tegen Valencia.

Chelsea-Ajax 4-4 (1-3)
2. Tammy Abraham 0-1 (eigen doelpunt)
4. Jorginho 1-1 (pen.)
20. Quincy Promes 1-2
35. Kepa Arrizabalaga  1-3 (eigen doelpunt)
55. Donny van de Beek 1-4
63. César Azpilicueta 2-4
71. Jorginho pen. 3-4
74. Reece James 4-4

Opstelling Chelsea:
Kepa; Azpilicueta, Zouma, Tomori, Alonso (46.James); Jorginho, Kovacic (87.Batshuayi); Willian, Mount (60.Hudson-Odoi), Pulisic; Abraham.

Opstelling Ajax:
Onana; Mazraoui, Veltman, Blind, Tagliafico; Van de Beek, Ziyech (72.Álvarez), Martínez; Neres (72.Schuurs), Tadic, Promes.

 

Related posts

1 Comment

Comments are closed.