Ten Hag: ‘In twee wedstrijden tegen Chelsea zijn er beslissingen genomen die niet correct waren’

In navolging van Dusan Tadic en Joël Veltman is ook Erik ten Hag na het Champions League-duel van Ajax met Chelsea (4-4) boos op Gianluca Rocchi. De Italiaanse scheidsrechter gaf halverwege de tweede helft bij een 2-4 tussenstand in een tijdsbestek van 20 seconden zowel Daley Blind als Joël Veltman een rode kaart, waarna Ajax met negen man Chelsea langszij zag komen. Ten Hag heeft Rocchi na afloop in de spelerstunnel van Stamford Bridge opgezocht, zo verteld Ten Hag bij Veronica. “Ik heb de scheidsrechter bedankt na de wedstrijd. Of het licht cynisch was? Ik heb hem wel hoofdschuddend aangekeken”, zo vertelt de oefenmeester. Ten Hag houdt een vervelend gevoel over aan het tweeluik met Chelsea, dat Ajax uiteindelijk één punt heeft opgeleverd.

“Het is natuurlijk ontzettend teleurstellend en frustrerend. We hebben twee wedstrijden gespeeld tegen Chelsea en je kunt twijfelen aan een aantal beslissingen. Dan sta je hier maar met één punt. Het had anders kunnen zijn”, baalt de trainer, die zich naar eigen zeggen richt tot ‘de arbitrage in zijn geheel’. “Daartoe behoort ook de VAR. In twee wedstrijden tegen Chelsea zijn er wat beslissingen genomen die niet correct waren, denk ik.”

Volgens Ten Hag was zowel de rode kaart van Blind als die van Veltman onterecht, omdat eerder in de aanval Christian Pulisic al een overtreding zou hebben begaan op Blind. “Ik denk dat de overtreding werd gemaakt op Daley Blind. Hij wordt getackeld en daarna maakt Daley pas een overtreding. Dit ene moment zet de hele wedstrijd op zijn kop. Als je een VAR hebt, dan moet je dit zien. Dan kun je niet tot deze beslissing komen. Dit is waanzinnig. Voor mij zit het hem in het eerste gedeelte. Ik denk dat Veltman ook geen tweede gele kaart verdiende. Hij hield zijn handen bij het lichaam, hij kan zijn hand er moeilijk afhakken. Ik weet niet of het volgens de regels een penalty is, maar het is in elk geval geen gele kaart.”

“Dit scenario kun je natuurlijk niet bedenken”, vervolgt Ten Hag “Ik denk dat we een fantastische wedstrijd hebben gespeeld en dat maakt het ook zo jammer. Tot aan die 2-4 was het een geweldige wedstrijd, maakten we geweldige goals en speelden we tactisch fantastisch. En uiteindelijk hebben we met negen man ook fantastisch gespeeld. We vielen aan. We kregen nog kansen met Álvarez en Mazraoui. Ik kan alleen maar zeggen dat ik geweldig trots ben op de ploeg.”

Related posts

5 Comments

 1. KBouter

  Waar je in het verleden nog vele reacties had op een post zoals deze…reageert er nu geen hond meer. Jammer, bij het beëindigen van de app is deze site ten dode opgeschreven!

  Jammer

  was getekend..Kees Bouter

  1. Charka53

   Nou KBouter ik laat me zo af en toe wel horen hoor maar eerlijk is eerlijk met de app was het wel wat makkelijker en zeker leuker je kon reageren op een reactie dat maakte het zo leuk en we waren toch met Ajacieden constant over allerlei voetbal zaken bezig en dat mis ik ook.

  2. De Nees

   Ik mis jullie apekoppen. Jammer dat de site koppig doorgaat, alles werkt tegenwoordig met een app alleen voor AFZ blijft het een onoverkomelijk iets.

 2. Charka53

  Nu zijn we toch wel even door de scheids genaaid hoor en de VAR heeft ons dan wel één keer gered maar die had zeker nog een keer ( buitenspel) mogen gebeuren en als ze dit dan wel doen maar als die klote scheids er niet op in gaat schieten we dus niets op.
  maar de mannen hebben zich kranig geweerd ik ben trots op ze.

  1. De Nees

   Waar waren de buitenspellijntjes bij de 2-4?? Bij Promes’ goal vorige week bleef de VAR net zolang doortrekken totdat hij uiteindelijk buitenspel stond…de bal 3 m van de voet en dan het beeld stopzetten, kijk zo kan het ook!

Comments are closed.