Blind: ‘Hebben het onszelf onnodig moeilijk gemaakt; Blessures Martinez en Van de Beek vallen mee’

Ajax won uiteindelijk deze vrijdagavond in Zwolle met 2-4 van PEC. Na 20 minuten stond het al 0-3, waarna PEC goed terugkwam tot 2-3. In de slotfase zorgde Neres met zijn tweede van de avond voor de beslissing. Daley Blind sprak na afloop met FOX Sports: ‘We hebben het onszelf nodig moeilijk gemaakt. We beginnen heel goed en komen 0-3 voor, en met een slordigheidje breng je hun terug in de wedstrijd. Dat doen we niet goed en in de tweede helft begonnen we ook niet goed. We zochten veel te veel de lange bal. Op het eind probeerden we de rust te bewaren en gelukkig maken we dan die 2-4.’

De 2-3 van Saymak viel in de periode van maar liefst zes minuten dat Ajax met 10 man speelde, doordat Alvarez geblesseerd was uitgevallen. In deze fase scoorde Saymak de 2-3. ‘Een periode met 10 man spelen op dit niveau kan fataal zijn, maar dit moet de volgende keer zeker sneller. In het veld was er ook verwarring over wat er ging gebeuren, alhoewel het alsnog onnodig is om een tegengoal te krijgen’, aldus Blind daarover.

Naast Alvarez vielen ook Martinez en Van de Beek uit met blessures hetgeen zorgwekkend is met het oog op de Champions League wedstrijd tegen Chelsea van aanstaande dinsdag. Volgens Blind valt het echter mee: ‘In de tweede helft zie je dat PEC ervoor ging en daarom moesten wij nog aan de bak. Ik voel me nog fit, maar de fysio’s waren druk bezig. Op Edson (Alvarez) na is er niet veel om ons zorgen over te maken.’

Ook Donny van de Beek zelf heeft goede hoop dat hij de uitwedstrijd tegen Chelsea zal halen. De middenvelder viel uit met klachten aan zijn hamstring, maar deed dat vooral uit voorzorg. ‘Ik had net na rust een momentje’, aldus Van de Beek tegenover de NOS. ‘Hakim gaf de bal mee en toen voelde ik iets. Ik ging naar de trainer toe en hij zei gelijk: we hebben van de week weer een wedstrijd en dat risico gaan we niet nemen.’ Van de Beek gaat er vanuit dat hij dinsdag tegen Chelsea er gewoon weer bij isn. ‘Ik voelde niets ernstigs, maar wel wat klachten.’

Related posts