Ten Hag over getreuzel bij wissel: “Mooie test maar we hadden het beter moeten doen”

Ajax zag deze vrijdagavond een comfortabele 0-3 voorsprong tegen PEC Zwolle bijna alsnog in rook op gaan, moest twee doelpunten incasseren en stapte uiteindelijk met een 2-4 overwinning van het veld. Ajax zag na een half uur Lisandro Martínez geblesseerd uitvallen. Martínez werd in de eerste helft vervangen door Edson Álvarez en laatstgenoemde moest in de tweede helft uiteindelijk ook geblesseerd afhaken. Voordat Ajax uiteindelijk weer met elf man op het veld stond had Zwolle de 2-3 al gescoord, tot ergenis van alle Ajacieden; Ziyech en Blind voorop.

“We stonden even met tien man en het duurde heel lang voordat we dat konden repareren. Ik had al een wissel voorbereid: ik wilde Huntelaar gaan brengen. Daar moesten we even mee wachten. We hadden toch een ander type speler nodig op dat moment, want we hadden al veel aanvallende spelers op het veld staan. We kregen met tien man twee kansen tegen, waarvan er één in vloog. Het was wel een mooie test voor de ploeg. Het was even hectisch, maar de jongens hielden het hoofd koel”, zo verklaart Ten Hag achteraf makkelijk.

FOX Sports-verslaggever Milan van Dongen confronteert Ten Hag met ‘de wegwerpgebaren van Daley Blind en Hakim Ziyech naar de bank’. Zij uitten daarmee hun boosheid vanwege de late wissel van Ryan Gravenberch, Álvarez’ vervanger. “Dat is ook terecht”, aldus Ten Hag. “De wisselspeler, Ryan in dit geval, was niet klaar en dat moest hij wel zijn.” Ten Hag benadrukt dat Gravenberch al klaar was met zijn warming-up. “Op het moment dat Martínez geblesseerd raakte in de eerste helft, was hij al gaan warmlopen. Hij was al warm. In eerste instantie oordeelde de medische staf dat het niet heel ernstig was met Álvarez, maar later bleek dat het toch wat ernstiger was. We hadden het beter moeten doen. Het is duidelijk.”

Related posts